ASTRID NOACKS ATELIER
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2014
  • 2013
  • 2011
  • 2010
  • Vis alle
  • ANA Lokal
  • ANA Børn
  • ANA Air
  • ANA Forum
  • Ikke kategoriseret
  • Vis alle
ANA Forum

Performancekunst om geopolitik og klimaretfærdighed. Indsamling til Gaza/Palæstina

09.12.23

Vi inviterer til en kollektivt kurateret dag med performancekunst i Astrid Noacks Atelier.

Dagen igennem vises performances, der samlet manifesterer, hvordan kampen mod vold i Gaza kan forbindes med kampen for klimaretfærdighed og mod geopolitiske undertrykkelsesstrukturer.

Vi mener, at de danske mediers fremstilling af volden i Palæstina og Gaza er uretfærdig, fortiende og desensibiliserende. Med denne performancedag ønsker vi at bidrage til en resensibilisering og en forståelse af, hvordan vi på dette sted og dette nu er forbundet med kampen i Palæstina.

Program:

15:00/

Nanna Lysholt

Xiri Tara Noir

Victor Valqui Vidal

Charlotte Bergmann Johansen

Joshua Ezekiel Sales

Maria Nørholm Ramouk & Karen Nhea Nielsen

Peter Vadim, Dorte Bjerre & Jonathan Aardestrup

Stephen McEvoy

Linh Le

Signe Vad

Louisa Aisin

18:00/

Performative Soup

Kirsten Dufour & Finn Thybo

Morten Bencke

19:00/

Toshie Takeuchi

Sarah Buchner

Maria Lepisto & Tanya Rydell Montan

Ben Rodney

Sall Lam Toro

Ran Suh

Juniper

Paolo de Venecia Gile

David Sebastian Lopez

Performancedagen afholdes i solidaritet med civile palæstinensere, der mister liv og livsgrundlag. Indsamling gennem en betal-hvad-du-kan-indgang ved døren vil blive sendt til Det Danske Hus i Palæstina

Der vil være mad (grøntsagssupper og kager) og bar hele dagen.

KONTAKT: Hvis du er interesseret i at bidrage til dette arrangement

- som hjælpende hånd

- ved at vise en performance

- donationer

Skriv til os på: performancedecember2023@gmail.com.

Organiseret af David Sebastian Lopez Restrepo, Ran Suh og Sara Hamming.

Tak til:

Alle deltagende kunstnere

Klejner & Gløgg (Jesper Aabille)

Donation af mad (Yong Sun Gullach)

Flyerdesign (Bora Kim @deer studio in)

Performancekunst om geopolitik og klimaretfærdighed. Indsamling til Gaza/Palæstina -
ANA Forum

Ursula Andkjær Olsen, Kaspar Kaum Bonnén & Claus HandbergOplæsning mellem efterår og vinter version II

22.10.23

Søndag d. 22. oktober kl. 15 inviterer ANA til oplæsning. De tre forfattere Ursula Andkjær Olsen, Kaspar Kaum Bonnén og Claus Handberg er fra samme generation men har meget forskellige tilgange til det personlige. Ursula Andkjær Olsen læser op fra sin identitets -og økonomikritiske Mit Smykkeskrin, Kasper Bonnén fra sin bramfri og forsonende Bag Om Min Far, og Claus Handberg fra sit kommende digtessay Genitor – en meditation over faderfiguren.

Oplæsningen er støttet af Statens Kunstfond.

Oplæsning mellem efterår og vinter version II - Ursula Andkjær Olsen, Kaspar Kaum Bonnén & Claus Handberg
ANA Forum

Elizabeth BishopUdgivelsesreception for Geografi III

11.05.23

For første gang foreligger et samlet værk på dansk af den amerikanske digter Elizabeth Bishop (1911-1979). Det er oversat af Claus Handberg og Tine Demandt og udgives på Antipyrine.

Elizabeth Bishop blev født i Worcester, Massachusetts, i 1911 og debuterede som forfatter i 1933. Bishop boede som voksen i Paris, Mexico, New York, Florida og mere end ti år i Brasilien. Hun har modtaget en lang række priser, blandt andre Pulitzerprisen og the National Book Award, og regnes blandt de største amerikanske digtere i det 20. århundrede. Hun døde i 1975 i Boston.

Digtsamlingen Geography III (1976) er et af forfatterskabets centrale værker, hvor Bishop viser sin særlige evne til at udvide verden indad, til at skalere, zoome fra store landskaber og ind i de mindste detaljer.

Kig forbi ml. kl. 16-18, hvor der er oplæsning et et glas vin.

Udgivelsesreception for Geografi III - Elizabeth Bishop
ANA Forum

Line Skywalker Karlström og Frida SandströmBogsamtale: Holes Dug, Rocks Thrown (samtalen foregår i Bogcaféen almindelig brand)

01.02.23

BCAB (Bogcaféen Almindelig Brand) i samarbejde med Astrid Noacks Atelier.

OBS! Samtalen foregår i BCAB, Baldergade 70, 2200 København kl. 17-19.

Bogen “Holes Dug, Rocks Thrown – Line Skywalker Karlström's Works Through the Prism of Queer and Feminist Art Practices” er den første omfattende præsentation af billedkunstneren Line Skywalker Karlströms praksis. I overensstemmelse med Skywalker Karlströms opfattelse af at kunst i bedste fald består af kaotisk og associativ vidensproduktion, som formes i en samarbejdende og igangværende samtale, er deres bog blevet en bastardmonografi, hvor en kunstnerisk praksis beskrives gennem dens relationer og flok.

BCAB og ANA har inviteret Line at diskutere deres bog med denne flok som prisme. Hvordan er f.eks. forholdet mellem kunstens relationer og de abstrakte relationer som samfundets arbejdsdeling skaber? Vokser flokken gennem eller udenom det formelle kunstbegrebs rum og identifikationer?

I mere end 20 år har Line Skywalker Karlströms beskæftiget sig med “queer verdensskabelse” gennem brug af kropsliggørelse og blød materialitet. Med udgangspunkt i “at tænke med kroppen” og erfaringer af ekskludering/inkludering, appellerer den til steder, rum og kunsthistorien med poetiske, flygtige bevægelser som sigter mod på samme tid at repræsentere og destabilisere, skjule sig og nægte. Med afsæt i queermetode, forholder Line sig til emner og materialer på en associativ og promiskuøs måde og bruger sparsomlighedens begrænsninger som motor i sin æstetik.

Bogsamtale: Holes Dug, Rocks Thrown (samtalen foregår i Bogcaféen almindelig brand) - Line Skywalker Karlström og Frida Sandström
ANA Forum

Naomi KawaseTerrassen præsenterer

29.12.22

Kl.: 16.00 Embracing (1992), 40’

 

Kl.: 17.00 Katatsumori (1994), 40’

 

Kl.: 18.00 Sky,Wind,Fire,Water,Earth (2000), 50’

 

Kl.: 19.00 See Heaven (1995), 10’ + Sun on the Horizon (1996), 45’

 

(NB: Sake, the og suppe vil blive serveret) 

 

Terrassen er en nomadisk biograf i København, som undersøger filmens sociale liv. Alle visninger er gratis og alle er velkomne.

 

My early works were shot mostly in 16mm and on Super 8. The great thing about Super 8 is that it captures details so well. It can be very subtle in how it communicates them to the public. Digital video has it own benefits, but screening Super 8 films had to be done in a private room, with a projector. This was the only way to share my work with the audience, and it felt private and intimate, like a diary. It was an ideal format.

 

- Naomi Kawase

 

Terrassen præsenterer - Naomi Kawase
ANA Forum

Molly Balsby, Emeli Bergman og Marianne LarsenOplæsning mellem efterår og vinter

30.10.22

Søndag d. 30 oktober kl. 15-17 skal vi høre tre kvindelige forfattere læse op. De tre forfattere vil pluklæse fra nogle af deres seneste udgivelser.

'Oplæsning mellem efterår og vinter' er arrangeret af forfatter og musiker Claus Handberg.

Oplæsningen er støttet af Statens Kunstfond

Oplæsning mellem efterår og vinter - Molly Balsby, Emeli Bergman og Marianne Larsen
ANA Forum

Golden DaysSculpture Queens

11.09.22

Dette diskussionspanel udforsker kvindelige kunstnere, der arbejder med skulptur. Fra starten og frem til i dag har billedhuggerkunst været domineret af mandlige kunstnere, som har formet billedhuggeres uddannelse og praksis gennem årtusinder. Hvad vil det sige at arbejde som kvinde i et felt, der traditionelt er gennemsyret af maskulinitet? Og hvad med repræsentationen af ​​kvinder inden for skulptur? Kvindelige billedhuggere er fortsat underrepræsenteret i museumssamlinger, udstillinger og historiske studier. Dette panel samler forskere og kunstnere og kaster lys over kunsthistoriens oversete skulpturdronninger.

Arrangementet afholdes på engelsk fra kl. 14-15. Billetter er gratis og kan bestilles på Billetto: https://billetto.dk/e/sculpture-queens-billetter-681200?utm_campaign=billetto+web&utm_content=2DK&utm_medium=frontpage&utm_source=billetto+advertising

Paneldeltagere:

Kerry Greaves er adjunkt i kunsthistorie ved Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, Københavns Universitet. Hendes forskning fokuserer på at genskabe oversete aspekter af nordisk kunsthistorie, feministisk teori og kvindelige kunstnere. Hendes bog The Danish Avant-Garde and World War II: The Helhesten Collective udkom på Routledge i 2019. I 2020 redigerede hun antologien Moderne kvindelige kunstnere i Norden, 1900-1960 (Routledge).

Amalie Skovmøller er adjunkt i kunsthistorie ved Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, Københavns Universitet. Hun har studeret skulptur fra antikken til i dag med fokus på kunstneres værksteder og kunsthåndværksfællesskaber. Hendes bog Facing the Colors of Roman Portraiture (De Gruyter, 2021) udforsker repræsentation i antikke, malede romerske marmorportrætter, og hendes kommende bog Connected by Sculpture fokuserer på offentlig monumental skulptur fra værksted til udstilling.

Lea Guldditte-Hestelund er billedkunstner baseret i København. Hunarbejder skulpturelt og performativt med at undersøge, hvordan mennesker tillægger materialer mening især i forbindelse med menneskesynet på den ideelle krop. Hun er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi (2015) og Kunstakademiet i Düsseldorf (2013). Hendes nylige soloudstilling på Politikens Forhal, "Hissyfit" (2022), fortæller om de mentale og fysiske udfordringer relateret til moderskab gennem skulpturer og installationer rettet mod strukturelle problemstillinger i moderne sundhedssystemer og historien om fejldiagnosticering af kvindekroppe.

Elisabeth Toubro har været en stor bidragyder til fornyelsen af ​​skulpturen i Danmark. Toubro er født og opvokset i Nuuk og flyttede til København i 1977, hvor hun gik på Det Kongelige Danske Kunstakademi. Hun modtog Eckersberg-medaljen i 1999 og Thorvaldsen-medaljen i 2010, og i 2017 lavede hun monumentet for Inge Lehmann på Vor Frue Plads - den første offentlige afbildning af en dansk videnskabskvinde. I september 2022 præsenterer hun en udstilling i samarbejde med en af de mest indflydelsesrige kvindelige billedhuggere ​​fra slutningen af ​​det nittende århundredes, Anne Marie Carl Nielsen, på Fuglsang Kunstmuseum.

Sculpture Queens - Golden Days
ANA Forum

Læsninger i ANA #18Tekstkollektivet Fredag Aften

12.09.21

Søndag den 12. september kl 15-17

Tekstkollektivet Fredag Aften har siden september 2019 hver fredag aften udgivet et ugebrev til orientering i hverdagen. I en tid hvor uforudsigeligheden hver dag stiger eksponentielt, forsøger Fredag Aften at skabe en platform, hvor kunstnerisk samtænkning kan finde sted på sine egne præmisser. De udgiver poesi, hverdagsrapporter, tankespil og filosofi – både oversættelser og nye produktioner fra det nære. Hver tekst introduceres og indskriver ugebrevet i de politiske og mikrohistoriske bevægelser, de har mærket i ugens løb. Her opridses over tid en særlig poetik, hvor poesi og politisk teori bringes i spil og forsøges håndgribeliggjort som værktøjer til forståelsen af hverdagen.

Bemærk: Der er gratis adgang, men begrænset plads i Astrid Noacks Atelier. Pladser tildeles efter først til mølle-princippet. Gyldigt coronapas påkrævet. Dørene åbner kl 15, og læsningerne starter ca 20 minutter efter.

Læsninger i ANA kurateres af billedkunstner Rasmus Brink Pedersen.

Arrangementet er støttet af

Tekstkollektivet Fredag Aften - Læsninger i ANA #18
ANA Forum

Læsninger i ANA #17Jonas Eika og Jamal Bendahman

29.08.21

Søndag den 29. august kl 15-17

Jonas Eika (f. 1991) er forfatter til to bøger, senest Efter Solen (Basilisk, 2018) en samling af fem lange noveller, der blander realisme med elementer af science fiction og mystisk litteratur. Novellerne handler om mennesker, der på meget forskellige måder er fanget i undertrykkende økonomier og magtforhold, mens de langsomt og smertefuldt leder efter en vej ud. Til denne læsning i ANA vil Eika præsentere og læse op fra et igangværende manuskript, en historisk roman om den religiøse kvindebevægelse "Beginerne," som opstod i Europa i begyndelsen af 1200-tallet.

 

Jamal Bendahman (f. 1986) er født i Marokko og opvokset i Danmark på Vestegnen. Hans debutroman Vidnet blev udgivet på Forlaget Gladiator i 2019. Vidnet er en fortælling om fremmedgørelse og transcendering i nutidens København og udforsker temaer som rodløshed og religiøs søgen.

 

Bemærk: Der er gratis adgang, men begrænset plads i Astrid Noacks Atelier. Pladser tildeles efter først til mølle-princippet. Gyldigt coronapas påkrævet. Dørene åbner kl 15, og læsningerne starter ca 20 minutter efter.

Læsninger i ANA kurateres af billedkunstner Rasmus Brink Pedersen.

Arrangementet er støttet af

Jonas Eika og Jamal Bendahman - Læsninger i ANA #17
ANA Forum

Læsninger i ANA #16Luka Ida Holmegaard og Deirdre J. Humphrys

15.08.21

Søndag den 15. august kl. 15-17

Luka Ida Holmegaard (f. 1990) er forfatter og har blandt andet udgivet Look (Rosinante, 2020). Heri betragter Holmegaard, hvorledes klæder skaber og afgrænser kønsidentiter – hens egen blandt andet. Og hvorledes tekstil udgør en global politisk og økonomisk faktor, såvel som et intimt og taktilt rum. Holmegaards særlige blik for det taktile som politisk-poetisk rum er også til stede i essayformen f.eks. i hens skarpe anmeldelse af en stor retrospektiv udstilling af Anni Albers’ vævninger (Information, 2019). Helt ny-udkommet er How to be a man (2021), der er blevet til i samarbejde med illustrator C Clement.

Deirdre J. Humphrys (f. 1984, Irland) er billedkunstner med en bredspektret praksis, der blandt andet spænder over tekst og tekstil. De simultane og taktile handlinger: at læse og på samme tid skrive noter og på samme tid tegne er essentielle for Humphrys tekstpraksis. Denne praksis har blandt andet fundet form som broderede tekstilværker, plakater og grafiske værker – senest ved gruppeudstillingen Frog Chorus, Møstingshus (2021). Desuden har de skabt omslaget til Beklædning mod kvinder (OVO, 2020), den danske oversættelse af Anne Boyers centrale værk Garments against women. Deirdre læser på engelsk.

 

Bemærk: Der er gratis adgang, men begrænset plads i Astrid Noacks Atelier. Pladser tildeles efter først til mølle-princippet. Gyldigt coronapas påkrævet. Dørene åbner kl 15, og læsningerne starter ca 20 minutter efter.

Læsninger i ANA kurateres af billedkunstner Rasmus Brink Pedersen.

Arrangementet er støttet af

Luka Ida Holmegaard og Deirdre J. Humphrys - Læsninger i ANA #16
ANA Forum

Sara HammingKunstnersamtale – online streaming

21.01.21

Torsdag d. 21. januar kl. 17-18

Link: https://www.facebook.com/bastard.blog/videos/414290243162595

Performancetidsskriftet bastard og Astrid Noacks Atelier har inviteret scenekunstner Sara Hamming til en samtale i anledning af premieren på ENGLISH SPEAKERS – en lyd- og musikforestilling om engelsk performet af ni højtalere – d. 24. november på KUBE.

ENGLISH SPEAKERS er en forestilling om det engelske sprog, performet af ni højtalere. I etymologiske onaniscener og tranceskabende stavningsseancer hører du English – en hovedperson og et sprog i én og samme stemme. English fortæller sin historie, men gradvist bliver hendes fortælling afbrudt af andre stemmer. Et rebelsk pigekor, søgemaskinernes algoritmesprog og de huller, som dukker op i fortællerens hukommelse. Hvad skal der blive af verdenssprog, der lever i munden på dig og mig? Står den sproglige imperialisme for fald?

Samtalen, der pga. covid-19 streames online, indledes med en performativ scene af Sara Hamming, men tager derudover udgangspunkt i kunstnerens nye værk. Samtalen vil herefter fortsætte om Sara Hammings praksis og tidligere værker.

Sara Hamming er skrivende performancekunstner og iscenesætter og skaber værker fra produktionsplatformen Moribund, Sara Hamming arbejder performativt og ofte lydligt med forhold mellem sprog og historie. Tidligere værker er blandt andet OUM – en iscenesættelse af stemmer i samarbejde med komponist Anja Jacobsen, Choreography on the Face i serien Whole Body Treatment og Bloody Mary d. 4. opført i hendes barndomshjem – parcelhuse i Valby og Snekkersten.

Kunstnersamtalen med Sara Hamming er arrangeret af bastards redaktør, kunstanmelder og forfatter Mette Garfield.

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond.

OM BASTARD
bastard.blog er et tidskrift for performance- og samtidsscenekunst, koreografi og tværdisciplinære kunstpraksisser. Tidsskriftet sætter fokus på performancegenren, som sjældent får spalteplads i dagblade og kunstmedier. Udover artikler, anmeldelser, interviews og kunstnerbidrag på webplatformen, afholder bastard også events i form af talks og performanceserier for at udfolde og skabe opmærksomhed om performancemediet og nå et større publikum.

Kunstnersamtale – online streaming - Sara Hamming
ANA Forum

Jenny Graf SheppardRadical Listening – Udskudt!

01.10.20 - 04.10.20
Radical Listening – Udskudt! - Jenny Graf Sheppard
ANA Forum

Sara Hamming og Lukas RackyDokumentationer af ‘Stedet er Levende – 30 dages performance i Astrid Noacks Atelier’

30.06.20

I hele juni måned 2019 dannede Astrid Noacks Atelier og baggården ramme for performance-kontinuummet “Stedet er Levende” med 30 dages performance, hvor mere en 50 kunstnere medvirkede.

30. juni 2020 vender en række af de deltagende kunstnere nu tilbage for at reflektere over, hvad dokumentation (i varierende medier) betyder for at holde noget levende. I løbet af dagen vil deltagerne udforske forskellige dokumentations- og refleksionsformater og undersøge, hvordan dokumentation kan være en fremadrettet proces og en aktiv modstandsform. Et centralt spørgsmål for dagen vil være, hvordan en performance som en social kunstform, der ikke som sådan har værkkarakter, kan leve videre og ’bevares’ på en måde, som holder dens sociale og kollektive dynamikker og kritiske potentiale i live.

I forlængelse af performancekontinuummets oprindelige forsøg på at fælles- og levendegøre Astrid Noacks Atelier i en situation, hvor profit og hastig byudvikling er en altdominerende dagsorden, vil deltagerne kritisk-refleksivt gå i dialog med gentrificeringshistorikken omkring atelieret – byggeriet af private boliger i baggården pågår aktuelt – samt med den aktuelle stærkt forandrede publikumssituation.

Program:

10.00 - 11.00 Velkomsttale for børn og voksne / morgenkaffe og morgenbrød

11.00 - 11.30 "Kompas Klipning" af Annika Nilsson

11.30 - 12.00 "The Laughing Game" af Antoinette Helbing

12.00 - 14.30 Frokostpause / åbent videoarkiv og oplæsning af Stedet er Levende-poetik

14.30 - 15.00 Feldenkrais på byggetomten

15.00 - 15.30 "Zeamietyderne eller Kvinden, Krigeren og Den Gamle Mand" af De 9trin

15.30 - 16.00 "Sketch #2" af Karin Bergmann

16.00 - 16.30 "In duo with earth" af Birgitte Skands

16.30 - 17.00 "Tidsrejse til Astrid Noacks Atelier 1936/2036" af Kristine Agergaard / J&K

17.00 - 17.30 "Arbejder" af Charlotte Bergmann Johansen

17.30 - 19.30 Aftensmad / åbent videoarkiv og oplæsning af Stedet er Levende-poetik

19.30 - 20.00 "Astrid Noack" af Victor Vidal

20.00 - 21.00 "Dagbøger 1988 - 2019" af Camilla Graff Junior

21.00 - 21.30 "Fra NedrivningsArkivet" af Felix Becker

21.30 Afskedstale og drinks

Der vil være artist talk efter hver performance. Sprog: Dagen afvikles på Dansk og Engelsk afhængig af publikum.

Publikum er velkomne til at komme og gå dagen igennem. Der serveres måltider og drikkevarer løbende hele dagen igennem, og de aktuelle corona-restriktioner overholdes med håndsprit og en plan, hvis vi bliver for mange.

Dokumentationer af ‘Stedet er Levende – 30 dages performance i Astrid Noacks Atelier’ - Sara Hamming og Lukas Racky
ANA Forum

Silvia Federici and Nazila Kivi in conversationWitches, Work and Womxn: Revolution from the Kitchen

19.06.20

Denne side findes ikke i en dansk version. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

As part of the biennial Alt_Cph 20, Patterns in Resistance, the collectives YNKB, ANA and Salon Hysteria presents a conversation between Silvia Federici and Nazila Kivi on Witches & Work; on Revolution from the Kitchen; on utopias and colonizations of care.

This talk will take its starting point in the Danish midsummer tradition of ritualistic witch-burnings. Departing from Silvia Federici’s work in ‘Caliban and the Witch - Women, the Body and Primitive Accumulation’ (2004) the talk will center around the persecution of women*and others deemed witches and how it connects to the emergence of capitalism and the subordination of reproductive work. We will touch on Silvia Federici’s works on Wages for Housework and Counterplanning from the Kitchen and bring back still relevant reflections on work, reproduction and the dismantling of the capitalist-patriarchal system that keeps affecting us all, especially in times of distress.

Sign up for the webinar here:

https://event.webinarjam.com/register/3/y1yr6t5

SILVIA FEDERICI
Is a scholar, writer and philosopher and the author of the ground breaking Caliban and the Witch, among several other books and publications. Her work is influential in the fields of gender, witch hunts and their political history and a feminist-marxist approach to reproduction.

NAZILA KIVI
Is an independent scholar on reproduction and decoloniality, editor, essayist and co-founder of the feminist magazine Friktion. She teaches gender study courses, among others the course From Witches to Cyborgs: Gender, Race and Resistance.

....

PATTERNS IN RESISTANCE

Patterns in Resistance is the 2020 iteration of the art biennial Alt_Cph, hosted by Fabrikken for Kunst og Design. The biennial unfolds within messy knots between crafts and technology, between privilege and histories of resistance, between care and community. It is curated by Laboratory for Aesthetics and Ecology

ALT_CPH

Alt_Cph is an independent biennial gathering selected institutional partners, artists and contemporary artist-run and alternative exhibition spaces across Europe. Each time, a new team curates the biennial and involves its audience in the pertinent questions of the present.

YNKB

YNKB is an artist group based on Ydre Nørrebro, the most densely populated area of Copenhagen and also the part of Copenhagen with the highest percentage of immigrants.
YNKB wants to leave the elitist centres of Art and want to establish cultural and artistic activities where people live. Because YNKB see art as a collective research project on a global interrelational and human scale based on humanity, openness, self-determination, participation, generosity and warmth, YNKB wants to use dialogue and participation as a method of involving participants and audiences in a common artistic process.

SALON HYSTERIA

Salon Hysteria is a space for next level conversations on society, politics and science. Salon Hysteria is a space for feminist knowledge production.

Witches, Work and Womxn: Revolution from the Kitchen - Silvia Federici and Nazila Kivi in conversation
ANA Forum

Molly Balsby, Emeli Bergman og Marianne LarsenOplæsninger mellem vinter og forår nr. 3 – UDSKUDT!

29.03.20

Søndag d. 29 marts kl. 14-16 skal vi høre tre kvindelige forfattere læse op. Molly Balsby læser op fra sin debut Ponyprivilegiet, Emeli Bergman læser nye tekster op, og Marianne Larsen, som efterhånden har et langt forfatterskab bag sig, vil pluklæse fra nogle af de seneste års udgivelser.

'Oplæsninger mellem vinter og forår' er arrangeret af forfatter og musiker Claus Handberg.

OPLÆSNINGEN ER UDSKUDT PGA. CORONA-VIRUS!

Oplæsningen er støttet af:

Oplæsninger mellem vinter og forår nr. 3 – UDSKUDT! - Molly Balsby, Emeli Bergman og Marianne Larsen
ANA Forum

Claus HandbergSkriveworkshop ved Claus handberg – UDSKUDT!

28.03.20

Lørdag d. 28. marts er der skriveworkshop med Claus Handberg i Astrid Noacks Atelier kl. 13-16. Dagen kommer til at bestå af både litterære læsninger og skriveøvelser.

Workshoppen er uformel og åben for alle, og det er gratis at deltage – men husk skriveværktøjet!

Vel mødt!

SKRIVEWORKSHOPPEN ER UDSKUDT PGA. CORONA-VIRUS!

Skriveworkshop ved Claus handberg – UDSKUDT! - Claus Handberg
ANA Forum

Basim Alansar, Claus Handberg og Ursula Andkjær OlsenOplæsninger mellem vinter og forår nr. 2 – UDSKUDT!

22.03.20

Søndag d. 22 marts kl. 14-16 lægger ANA ramme om den anden af tre  'oplæsninger mellem vinter og forår'. Denne dag blandes bolsjerne, da tre meget forskellige digtere læser op. Basim Alansar og Claus Handberg læser begge nye og upublicerede digte op, og Ursula Andkjær Olsen læser fra sin spritnye udgivelse Mit smykkeskrin.

'Oplæsninger mellem vinter og forår' er arrangeret af forfatter og musiker Claus Handberg.

OPLÆSNINGEN ER UDSKUDT PGA. CORONA-VIRUS!

Oplæsninger mellem vinter og forår nr. 2 – UDSKUDT! - Basim Alansar, Claus Handberg og Ursula Andkjær Olsen
ANA Forum

Claus HandbergSkriveworkshop ved Claus Handberg – UDSKUDT!

21.03.20

Lørdag d. 21. marts er der skriveworkshop med Claus Handberg i Astrid Noacks Atelier kl. 13-16. Dagen kommer til at bestå af både litterære læsninger og skriveøvelser.

Workshoppen er uformel og åben for alle, og det er gratis at deltage – men husk skriveværktøjet!

Vel mødt!

SKRIVEWORKSHOPPEN ER UDSKUDT PGA. CORONA-VIRUS!

Skriveworkshop ved Claus Handberg – UDSKUDT! - Claus Handberg
ANA Forum

SAND - De Hjemløses LandsorganisationOplæsninger mellem vinter og forår nr. 1 – UDSKUDT!

15.03.20

Søndag d. 15 marts kl. 14-16 vil medlemmer af SAND – De Hjemløses Landsorganisation læse op. I samarbejde med SAND har Claus Handberg lavet en række skriveworkshops for hjemløse. Bogen At drømme så stort at det dårligt kan være i min lomme, der udkom på forlaget Antipyrine i oktober 2019, består af et udvalg af tekster skrevet på disse workshops. Josefine Skjødt og Pino Paank læser op fra bogen. Det er tekster ingen kan sidde overhørigt.

Det er muligt at købe bogen til oplæsningen, pengene går ubeskåret til SAND.

'Oplæsninger mellem vinter og forår' er arrangeret af forfatter og musiker Claus Handberg.

OPLÆSNINGEN ER UDSKUDT PGA. CORONA-VIRUS!!

Oplæsninger mellem vinter og forår nr. 1 – UDSKUDT! - SAND - De Hjemløses Landsorganisation
ANA Forum

Marina VishmidtSpeculation as a Mode of Production: Talk by Marina Vishmidt February 18th at 18:00

18.02.20

Denne side findes ikke i en dansk version. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

How to think about the changing relationship between capital and the conditions of artistic production, between value and subjectivity, alienation and emancipation? These are some of the themes of Marina Vishmidt’s Speculation as a Mode of Production - Forms of Value Subjectivity in Art and Capital, recently published by Haymarket Press. On Tuesday February 18th at six o'clock, Vishmidt will present Speculation at ANA, developing aspects of it in relation to struggles following the 2007/8 global financial crisis.

A reading group will meet in ANA Saturday February 8th between 14:00-16:00, where it will be possible to read some extracts from the book together. Please email kbr@astrid-noack.dk by Monday February 3th if you wish to be sent reading in advance. The reading group will be facilitated by James Day.

Marina Vishmidt lectures at the Centre for Cultural Studies at Goldsmiths, University of London and teaches Art Theory in the MA Art Praxis at the Dutch Art Institute. Publications include Reproducing Autonomy: Work, Money, Crisis and Contemporary Art, co-written with Kerstin Stakemeier (Mute, 2016) and Anguish Language, co-edited with John Cunningham, Anthony Iles and Mira Mattar (Archive Books, 2015). She is part of Cinenova and was involved in Full Unemployment Cinema.

Speculation as a Mode of Production: Talk by Marina Vishmidt February 18th at 18:00 - Marina Vishmidt
ANA Forum

læsninger i ANA #15Troels Skov Nielsen og Jonas Georg Christensen

02.02.20

Søndag den 2/2 – 2020, kl 15-17

Ved årets start vil Læsninger i ANA, over to omgange, endnu engang se på forholdet mellem billedkunst og litteratur. Denne søndag får vi besøg af to sprog- og billedkunstnere, Troels Skov Nielsen og Jonas Georg Christensen.

Begge aftenens læsere har studeret ved det Jyske Kunstakademi. Herfra synes der at kunne spores både en økonomisk tilgang til materialet, en teoretisk basis og en vis syrlig humor. Desuden findes der hos begge kunstnere mindelser om noget der peger tilbage på konceptuelle, konkretistiske og sprogmaterialistiske tilgange. Til denne aften præsenteres:

Jonas Georg Christensen
fortsat – Uden titel
Forsøg på en læsning af Per Højholts begreb om skriven, via en tolkning af romaneksperimentet “6512”: For derved

Troels Skov Nielsen
En performativ læsning af eget nyt materiale.

 

Fotos: Rasmus Brink Pedersen

 

Jonas Georg Christensen arbejder i sin billedkunstneriske og teoretiske praksis, kort sagt, med spændingen imellem ‘strukturelle fænomener’ og ‘det spontane’: Herunder spørgsmål om formatering, standarders form samt skriftens status og betydning i mødet med digitalisering. Christensen arbejder i længerevarende forløb. Christensen er uddannet fra Det Fynske, Det Jyske og Det Kgl. Danske Kunstakademi (2006-16), og har sideløbende med sin egen billedproducerende praksis indgået i en lang række samarbejdskonstellationer og kollektive sammenhænge. I 2019 har Christensen, foruden sin egen udgivelsesplatform txt, sammen med samarbejdspartneren Kristian Sæderup dannet foreningen Dynamis. www.jonasgeorgchristensen.net * @jonas__georg * www.peterolsen.net/bemalinger-peter-olsen.html * www.f-o-e.info * @udgivelsesplatformen_txt

 

Troels Skov Nielsen er uddannet på det Jyske Kunstakademi og i mindre grad det Kongelige Danske Kunstakademi fra 2005 til 2010. Siden har hans arbejde primært bestået af tekst/tegnings-udgivelser, performative oplæsninger, og bidrag til Hvedekorn. Metodisk er gentagelser, variationer, og den mindst mulige præsentationsform gennemgående. Tidligere udgivelser tilsendes i det omfang det er muligt ved henvendelse til: troels.skov.nielsen@gmail.com

 

 

Lyrikprogrammet i Astrid Noacks Atelier vil i 2020 fortsat udforske udvekslinger imellem litteratur, billedkunst og aktivisme. Læsninger i ANA kurateres af billedkunstner Rasmus Brink Pedersen.

 

Arrangementet er støttet af

Troels Skov Nielsen og Jonas Georg Christensen - læsninger i ANA #15
ANA Forum

Læsninger i ANA #14Amalie Smith og Franziska Hoppe

26.01.20

Søndag den 26/1 – 2020, kl 15-17

Ved 2020's start vil Læsninger i ANA i to omgange tage endnu et kig på forholdet mellem billedkunst og litteratur. Denne januaraften får vi besøg af de to billedkunstnere/forfattere Amalie Smith og Franziska Hoppe.

Begge har både uddannet sig som billedkunstner ved akademier og som forfatter ved forfatterskoler. Deres arbejde finder sted indenfor og imellem disse to felter. Fælles for dem er også den måde hvorpå praksis og research manifesterer sig i tekstarbejdet og overvejelser om billedkunstnerisk værkpraksis fremstilles i prosaform. Det forelskede blik bliver en metode, der kan indtage hverdag og værk og give det form. Dermed skabes der et rum hvor mere hverdagslige erfaringer kan indgå i værket (bogen), i modsætning til i det billedkunstneriske værk hvor de ofte sorteres fra, til fordel for kortere udsagn.

 

Fotos: Rasmus Brink Pedersen

 

Amalie Smith (f. 1985) dimitterede fra Forfatterskolen i 2009 og fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2015. Siden debuten i 2010 har hun udgivet syv skønlitterære værker, heraf et enkelt i samarbejde med forfatter Ida Marie Hede. I 2012 kom digtsamlingen "I civil", som handlede om samlinger, og i 2014 romanen "Marble" om farven i antik skulpturkunst. For tiden er hun aktuel med udstillingen Clay Theory i Kunsthal Aarhus.

 

Franziska Hoppe (f. 1990) har en BFA fra Kunstakademiets billedkunstskoler i København og en MFA fra Litterär Gestaltning i Göteborg, noget som også viser sig i hendes praksis, der trækker på både billedkunsten og litteraturens traditioner. Performance, billede og tekst blander sig med hinanden, og bogen er for hende en slags multiple. Hun debuterede i 2019 på forlaget Korridor med bogen “docx” og samme år oversatte hun sammen med Hannibal Andersen “Talking to My Daughter About the Economy – a Brief History of Capitalism” af Yanis Varoufakis, for forlaget KLIM. I november udkom "Quijote! Quijote!" i et samarbejde mellem forlaget Korridor og Kunstakademiets Institut for Kunst, Skrift og Forskning.

 

 

Lyrikprogrammet i Astrid Noacks Atelier vil i 2020 fortsat udforske udvekslinger imellem litteratur, billedkunst og aktivisme. Læsninger i ANA kurateres af billedkunstner Rasmus Brink Pedersen.

 

Arrangementet er støttet af

 

 

Amalie Smith og Franziska Hoppe - Læsninger i ANA #14
ANA Forum

seminar‘Kunstlivets nye infrastrukturer – seminar om nye samarbejder og platforme for kunstnerisk produktion’. 14. november kl. 13-17, Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler

14.11.19

‘Kunstlivets nye infrastrukturer – seminar om nye samarbejder og platforme for kunstnerisk produktion’

Torsdag d. 14. november 2019 kl. 13.00-17.00, Medie Auditoriet, Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler i København.

Hvordan kan kunstinstitutioner bedst muligt understøtte kunstnerisk produktion og skabe tværgående samarbejder? Det undersøger en lang række oplægsholdere fra ind- og udland på seminar om nye platforme for kunstnerisk produktion.

I disse år arrangerer mange kunstinstitutioner ikke blot udstillinger og tilbyder publikumsaktiviteter. De udvikler også nye tværinstitutionelle samarbejder og platforme, der understøtter kunstneres forskning, produktion og faglige udveksling. De nye infrastrukturer giver kunstnerne bedre muligheder for at eksperimentere og arbejde med deres kunst, og de udvikles ofte i dialog med lokale, nationale og internationale aktører både i og uden for kunstlivet.

Det er baggrunden for seminaret ‘Kunstlivets nye infrastrukturer – samarbejder og platforme for kunstnerisk produktion’, arrangeret af kunstinstitutionen Astrid Noacks Atelier (ANA) og Billedkunstnernes Forbund (BKF).

Det uafhængige udstillingssted ANA, der har base på Nørrebro i København, og BKF, der er Danmarks faglige organisation for billedkunstnere, håber, at seminaret kan inspirere til faglig nytænkning og udvikling i såvel som udenfor det selvorganiserede kunstliv herhjemme. Mere om oplægsholderne her nedenfor.

Kunsten mellem kranerne
Charlotte Præstegaard Schwartz er moderator på seminaret, der præsenterer en række eksempler på eksperimentelle institutionspraksisser fra ind- og udland. Sammen med billedkunstner Kirsten Dufour repræsenterer hun Astrid Noacks Atelier, der står midt i et aktuelt behov for at udvikle og gentænke sig selv som kunstinstitution.

Atelieret, der både fungerer som udstillingssted, residency for internationale kunstnere og lokal eksperimenterende kunstplatform, er del af et af Ydre Nørrebros ældste baggårdsmiljøer, hvor musikstudier, kunstneratelier, værksteder og små garager hidtil har ligget side om side.

Men sidste år blev forhuset revet ned, og nu renoveres de øvrige huse i baggården omkring atelieret og bliver til dyre lejelejligheder. Det betyder, at området ændres markant – en udvikling, der også påvirker institutionen indadtil.

Foranlediget af denne udvikling præget af kraner, arbejdsfolk og nyt boligbyggeri ønsker Astrid Noacks Atelier sammen med Billedkunstnernes Forbund (BKF) at rejse diskussionen om kunstinstitutionernes udviklingsmuligheder, udfordringer og ansvar. For hvordan kan nytænkende kunstinstitutioner bedst understøtte kunstneres arbejde – og samtidigt fungere som katalysatorer for skabelsen af alternative forestillinger om verden?

Kunstneriske partnerskaber i Paris
Seminarets hovedtaler er Mélanie Bouteloup, leder af Bétonsalon – Center for Art and Research i Paris.

Bouteloup vil fortælle om kunstinstitutionens erfaringer med at etablere samarbejder mellem kunsten og den akademiske verden og om centrets velfungerende kreative partnerskaber med både offentlige kunstmuseer og kommercielle aktører.

Bétonsalon – Center for Art and Research i Paris er et nonprofit-rum, der kombinerer kollektive undersøgelser af kunstneriske og akademiske praksisser med udstillinger, performances, seminarer, workshops og samarbejder med bl.a. Paris Universitet.

Bétonsalon driver desuden Villa Vassilieff i hjertet af bydelen Montparnasse. Det er navngivet efter den russiske kunstner Marie Vassilieff, der levede samtidigt med Astrid Noack og i 1911 åbnede Marie Vassilieff Academy. Det tidligere kunstneratelier er i dag udstillingssted under det franske Kulturministerium og huser Bétonsalons residencyprogram for kunstnere og kuratorer.

Svensk selvorganisering
Konstant accelererende hastighed, mængder af midlertidige projekter og et tilsyneladende umætteligt forbrug af kunstneriske idéer og kulturelle produkter; hvordan organiserer man sit arbejdsliv som kunstner under disse vilkår?

Sådan spurgte en række kunstnere sig selv tilbage i 2013, og svaret blev SKOGEN, et selvorganiseret kunstnerhus i Gøteborg, der voksede ud af kunstnernes egen frustration over kulturlivets infrastrukturelle problemer.

I SKOGEN er kunstnerne gået sammen om at organisere sig, støtte og lære af hinanden, f.eks. i studiegrupper, og at arrangere residency-programmer, seminarer og præsentationer for svenske og internationale kunstnere.

På seminaret i København deltager Johan Forsman, en af hovedkræfterne bag den kunstnerdrevne institution SKOGEN, og fortæller om erfaringerne.

Norske kunstnere samarbejder på tværs
At skabe fokuseret, vedholdende dialog mellem forskellige fagligheder og bygge nye, tværgående fællesskaber er ambitionen for norske PRAKSIS, der har til huse i Oslo.

PRAKSIS er en nonprofit organisation, der tilbyder tematisk fokuserede residency-programmer for norske og internationale praktikere og tænkere indenfor de kreative fag.

Det handler ikke kun om at stimulere faglig udvikling blandt kunstnere og andre kreative, men også om at åbne den kunstneriske proces og gøre den tilgængelig for et bredere publikum: At gøre folk interesserede og engagerede i, hvad kunstnere gør, ikke kun i, hvad de producerer.

På seminaret i København deltager Nicolas John Jones, leder af PRAKSIS. Han vil dele organisationens erfaringer med at skabe udveksling og nye samarbejder på tværs af både landegrænser og fagligheder. Og giver sit bud på, hvordan fremtidens ideelle kunstinstitution kunne se ud.

Engelske erfaringer
Kan små og større udstillingssteder samarbejde om at give kunstnere bedre muligheder? Det har de gode erfaringer med på Wysing Arts Centre i Cambridge, hvor danske Lotte Juul Petersen de seneste ti år har arbejdet med kulturelle programmer for ny kunstproduktion og residencies.

Tidligere i år tiltrådte Lotte Juul Petersen som ny leder for udstillingsstedet Rønnebæksholm i Næstved. På seminaret i København fortæller hun om de engelske erfaringer og om, hvordan de kan bruges i en dansk sammenhæng.

På Wysing Arts Centre har Lotte Juul Petersen bl.a. samarbejdet med TATE Modern og været med til at udvikle det nationale ungeprogram ‘Circuit’.

Danmark: Unge kunstnere får bedre start
Kunstlivet har brug for al den udvikling og fornyelse, unge kunstnere bidrager med. Derfor er det vigtigt, at nyuddannede kunstnere får mulighed for at komme godt i gang med arbejdslivet efter studierne.

Det kunstnerdrevne udstillingssted Sydhavn Station er blandt dem, der har engageret sig i at give unge kunstnere bedre arbejdsvilkår.

I samarbejde med Billedkunstnernes Forbund (BKF) lancerede Sydhavn Station tidligere i år residency-programmet St Residens, der giver to nyuddannede kunstnere et års gratis atelierophold, sparring med erfarne kolleger og udstillingsaftale. Programmet udspringer af et ønske om at bidrage til et mere dynamisk kunstmiljø i Danmark ved at skabe alternative rum for det billedkunstneriske arbejde.

På seminaret fortæller billedkunstnerne Sonja Lillebæk Christensen og Aske Thiberg fra Sydhavn Station om tankerne bag St Residens.

PROGRAM:

Kunstlivets nye infrastrukturer

– et seminar om nye samarbejder og platforme for kunstnerisk produktion

Arrangører: Astrid Noacks Atelier (ANA) og Billedkunstnernes Forbund (BKF)

Tid og sted: Torsdag d. 14. November 2019 kl. 13.00-17.00
Medie Auditoriet, Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler
Kgs. Nytorv 1, 1050 KBH K.

Praktisk: Seminaret foregår på engelsk. Deltagelse er gratis, men tilmelding nødvendig senest d. 10. november på: kmfp@bkf.dk

Moderator: Charlotte Præstegaard Schwartz, Astrid Noacks Atelier

kl. 13:00 Velkomst v/Astrid Noacks Atelier og Billedkunstnernes Forbund

kl. 13:15 Mélanie Bouteloup: Om Bétonsalon – Center for Art and Research, Paris

kl. 13:55 Johan Forsman: Om Skogen, Gøteborg

kl. 14:20 Lotte Juul Petersen: Om Wysing Art Centre, Cambridge

kl. 14:45 Performance og præsentation v/billedkunstner Lise Skou: Service Act Manifest, Series 2.

Kaffe og forfriskninger serveres i forbindelse med performancen

kl. 15:20 Nicolas John Jones: Om PRAKSIS, Oslo

kl. 15:45 Sonja Lillebæk Christensen og Aske Thiberg: Om St Residens, København

kl.16:00 Paneldebat og dialog med salen

kl. 17:00 Afslutning og tak for i dag

 

Foto: Performance ved billedkunstner Lise Skou, Astrid Noacks Atelier 2019: Service Manifest #1: Rubbing and Scrubbing – the appearance of the individual as the body of capitalism. 

Seminaret er støtet af Statens Kunstfond.

‘Kunstlivets nye infrastrukturer – seminar om nye samarbejder og platforme for kunstnerisk produktion’. 14. november kl. 13-17, Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler - seminar
ANA Forum

Stedet er levende - 30 dages performance i Astrid Noacks Atelier 1. juni - 30. juni 2019Stedet er levende er arrangeret af Sara Hamming og Lukas Racky

01.06.19 - 30.06.19

Stedet er levende - 30 dages performance

I hele juni 2019 måned vises hver aften kl. 20:00 en live-performance i eller udenfor Astrid Noacks Atelier.

Hør podcast interview med Sara Hamming og Lucas Racky om "Stedet er levende" af Xavier de Sousa og Andre Neely fra Performing borders:

https://soundcloud.com/performingborders/queeringborders-copenhagen-landscapes-sara-hamming-lukas-racky?fbclid=IwAR3uoKIdH5t5dRqauuhpcNaZw5RyKb3QpWL9fL6Mmb4CbsmJ3A0rjqP6PHk

 

 

Stedet er Levende foregår i en periode, hvor det historiske baggårdsmiljø rundt om Astrid Noacks Atelier bygges om til dyre lejeboliger. Det er del af en generel tendens i København, hvor bevaringsværdige, kunstneriske og rekreative miljøer bliver revet ned til fordel for boligbyggeri, der giver profit til private entrepreneurer.

Med Stedet er levende markerer vi den forhandling der sker mellem fortid og nutid, mellem dødt og levende, i og rundt om Astrid Noacks Atelier; Vi ønsker at give liv til atelieret, at befolke baggården og markere at Astrid Noacks Atelier lever videre som et offentligt mødested trods gentrificeringen.

Med 30 dages performance vil vi holde historien som reflektionsrum åbent og i live; Astrid Noacks Atelier og baggården dannede ramme for en af de første danske kvindelige billedhuggere.

Baggården, der omgiver Astrid Noacks Atelier, er et sjældent bevaret eksempel på et Københavner-baggårdsmiljø fra 1860’erne. I 2016 blev atelieret og to mindre depotrum restaureret med støtte fra Ny Carlsbergfondet. Både atelier og depotrum bliver bevaret, mens den omkringværende bevaringsværdige arkitektur og et kunst- og kulturmiljø for og med lokale beboere og mange andre, ødelægges. Miljøet i baggården var et pluralistisk, internationalt og lokalt kunstnermiljø. Det var både for dem, der ikke havde alternativer, og dem der havde masser.

Astrid Noacks Atelier vil for fremtiden ligge klemt inde mellem tre høje boligblokke med en smal passage fra gaden ind i baggården. Samtidig vil bygningerne bagest i baggården, der rummede et miljø med øvelokaler, lydstudier og værksteder blive renoveret og lejet ud til markedspriser.

Astrid Noacks Atelier er et tværæstetisk kunstrum, der holder historien om en kvindelig kunstner i live. Astrid Noack var en af Danmarks første professionelle kvindelige billedhuggere, som støt arbejdede sig op og igennem en mandsdomineret kunstverden. Hun boede og arbejdede i atelieret i perioden 1936–1950, og baggården er lige så meget en del af fortællingen om Astrid Noack, som vi gerne vil huske. Huset ud mod Rådmandsgade – der allerede er revet ned i byggeprocessen – var på Astrid Noacks tid en købmandsforretning, her købte hun tobak og udviklede et tæt venskab med familien i huset. Venner kunne ringe til købmandsforretningen og bede om at tale med Astrid Noack. Og det var på dette hus´ loft, at Astrid Noack husede frihedskæmpere under 2. verdenskrig. Det var i baggården, at hun købte et pund klejner, og det var stedet hvor Astrid Noack på daglig basis var med til at skabe et levende og gæstfrit miljø fyldt med udvekslinger mellem internationale kunstnere, danske kollegaer, handlende, beboere og småerhverv i lokalområdet.

Mød op i juni; se performances og markér at stedet er levende, hæng ud bagefter og drik en kop the, en øl eller en sodavand fra den billige bar og tag dine venner med.

Stedet er levende er arrangeret af Sara Hamming og Lukas Racky.

 

english version

The place is alive - 30 days of performance

We initiate The place is alive Saturday June 1st and continue throughout the month. Every evening at 8 pm a live performance will be on show in or outside Astrid Noacks Atelier.

The place is alive is happening in a period where the historic backyard environment around Astrid Noacks Atelier is being converted into expensive rental housing. This is part of a general trend in Copenhagen, where conservation-worthy, artistic and recreational environments are being demolished in favour of residential constructions gaining profit to private entrepreneurs.

With The place is alive, we mark the negotiation that takes place between past and present, between dead and alive, in and around Astrid Noacks Atelier; we wish to give life to the studio, to populate the backyard and mark that Astrid Noack's studio lives on as a public meeting place despite the gentrification.

With 30 days of performance, we will keep history as a ground of reflection open and alive; Astrid Noacks Atelier and the backyard formed the framework for one of the first Danish female sculptors.

The backyard, which surrounds Astrid Noack's studio, is a rarely preserved example of a Copenhagen backyard environment from the 1860s. In 2016, the studio and two smaller storage rooms were restored with support from the New Carlsberg Foundation. Both the studio and the repository will be preserved, while the existing preservation-worthy architecture and an art and cultural milieu for and with local residents and many others is destroyed. The environment in the backyard was a pluralistic, international and local artist environment. It was both for those who didn't have alternatives and those who had lots.

In the future Astrid Noacks Atelier will be sandwiched between three tall apartment blocks with a narrow passage from the street into the backyard. At the same time, the buildings at the back of the backyard, which contained an environment with music rehearsal spaces, sound studios and workshops, will be renovated and rented out at market prices.

Astrid Noacks Atelier is a cross-aesthetic art institution that keeps the story of a female artist alive. Astrid Noack was one of Denmark's first professional female sculptors, who steadily worked her way up and through a male-dominated art world. She lived and worked in the studio in the years 1936–1950, and the backyard is as much a part of the story of Astrid Noack, whom we want to remember. The house facing Rådmandsgade - already demolished in the building process - was at Astrid Noack's time a grocery store, here she bought tobacco and developed a close friendship with the family in the house. Friends could call the grocery store and ask to talk to Astrid Noack. And it was in this house's loft that Astrid Noack housed freedom fighters during World War II. It was in the backyard that she bought a pound of cake, and it was here Astrid Noack on a daily basis helped create a vibrant and hospitable environment filled with exchanges between international artists, Danish colleagues, traders, residents and small businesses in the local area.

Join us in June; see the performances and experience the place is alive, hang out afterwards and drink a cup of tea, a beer or a soft drink from the cheap bar and please bring your friends.

The place is alive is arranged by Sara Hamming and Lukas Racky.

PROGRAM / PROGRAMME:

1. juni
Astrid Noack
Victor Valqui Vidal

1 Story telling/ Historiefortælling

2 Poetry /poesi

3 Visual poetry (surprise) / Visuel poesi (overraskelse)

2. juni
KompasKlipning / Compass haircut
Annika Nilsson

For 1 publikum + lille hårudstilling i Astrid Noacks Atelier kl. 20. og kl. 21.

En KompasKlipning er en professionel trimning af dit hår og samtidig et studie af hår og tænkte tanker fra et udvalgt sted i byen. En kompasklipning varer 45 minutter, og dit hår bliver studset i en længde efter eget valg. En kompasklipning henter sin inspiration fra kortlægning og navigation og kredser om, hvordan vi finder vej i vores mangefacetterede tanker. Hår er tid, der har materialiseret sig og vokset ud, og i håret sidder vores tanker fra al den tid, der er gået siden sidste klipning! Kom og del dine tanker med mig!

For 1 audience + a little hair show inside Astrid Noack’s Atelier at 8pm and 9pm

A compass haircut is a professional trim of your hair and at the same time a study of hair and thoughts from a selected place in the city. A compass cut lasts 45 minutes and your hair will be cut to the length of your choice. Compass haircut gets its inspiration from mapping and navigation and revolves around how we find our way in our many-faceted thoughts. Hair is time, that has materialized and grown, and the thoughts remain in our hair since the last haircut! Come and share your thoughts with me!

3. juni
Fra nedrivningsarkivet / From the archive of the torn town
Felix Becker m.fl.

Astrid Noacks Atelier har siden beslutningen om frasalg af matriklen gennemført kunstneriske protest-markeringer. Denne aften viser vi råklip af den franske komponist Erik Saties Vexations i et kontinuerligt loop på murbrokker fra det nedrevne forhus. En forsættelse af en Vexations dag- og nat-performance i efteråret 2018 med messing instrumenter og kørende maskiner i baggrunden. Kirsten Dufour (film) K. Tangvik (Tuba), Felix Becker (basoon). Vært: Felix Becker

Astrid Noacks Atelier has, since the decision to divest the cadastre, carried out artistic protests. This evening we show raw clips of the French composer Erik Satie's endless Vexations loop on bricks of the demolished front house; a continuation of the 24-hour Vexation day-and-night performance with brass instruments and running machines in the background. Kirsten Dufour (film) K. Tangvik (Tuba), Felix Becker (bassoon). Host: Felix Becker.

4. juni
Shivering lashes on a turquoise ground
Evita Tsakalaki
 & Antonia Harke

Turkis er ugennemsigtig. En vandbærende dans af forlængede fald med den sitrende formula: CuAl6(PO4)4(OH)8·4H2O.
Den er ikke moden endnu og skal først opdages.

 Turquoise is opaque. A hydrated dance of extended falls with the shivering formula: CuAl6(PO4)4(OH)8·4H2O.
It's raw and yet to be discovered.

5. juni
In duo with earth
Birgitte Skands

In duo with Earth er et 20 minutters gang / tale og danse-stykke; en bevægelsesrefleksion. I dette stykke vil jeg lægge noget hellenistisk filosofi på gulvet og se på det kropslige aspekt af filosofiens historie mens jeg bevæger mig og holder Jorden tæt ind til mig. Jeg vil i denne dans tage en tur med Diogenes, adressere forskellige former for fremmedgørelse, menneskehedens tilstand under pres og bryde ind i samtaler mellem Marx og Marcuse om indre hjemsted og muligheden for forandring gennem kropsarbejde.

In duo with Earth is a 20 minutes-walk /talk and dance piece; done as a movement of work reflection. In this piece, I will put some hellenistic philosophy on the floor, look into the bodily aspect of the history of philosophy, while moving, and always carrying Earth with me, under my arm. I will – in this dance – take a walk with Diogenes, address different ways of alienation, the state of humanity being under pressure, and break into conversations between Marx and Marcuse about inner residence, and the possibility of change through bodywork.

6. juni
Metalklange / Metal timbres
Kristoffer Raasted

Via lyden af to metalrør undersøges arkitekturens akustik. materialerne anses som klangbærende enheder, lydens forplantning gennem dem er en gråzone hvor deres adskilthed og forskellighed glider ud af fokus.

The acoustics of the architecture will be explored through the sound of two metal beams. The materials are sound-transporting units, and the sound’s continuation through them is a grey zone where their differences fade out of focus.

7. juni
A night among the horses / A night among the horses
Julia Müllner, Antonia Harke & Angela Bundalovic

En festlig ceremoni i timen efter midnat, sammensat i collager af dissonante og heterogene elementer.
Deres måde er konstant at opdage og genopdage – og at elske det.
Her holder de picnic og inviterer muslingeskaller.
Legesygen har indfundet sig for at forvirre, med forskellige raffinerede måder at ledsage bevægelser, kostumer og lyd på scenen.
Det er tid tilbragt på stof og metal. Plast og referencer. Det foreslår et rum for følelser og korrespondancer, indtil solen stiger og himlen bliver æggeblomme.

A joyous ceremony at the hour after midnight, composed in collages of dissonant and heterogeneous elements.
Their mode is to constantly discover and rediscover being lovers to it.
Here they have picnic and invite shells.
The playfulness is set in order to try puzzling with different and refined ways of accompanying movements, costumes and sound all at once on a stage.
It is time spent on fabric and metal. Plastic and references.
It proposes a space for affections and correspondences until the sun rises and the sky turns yolk.

8. juni
Skin Tonic & Woven Wounds
Amalie Bergstein og Camilla Lind
Co-lab: Musiker Karis Zidore, kunstner Adrian Delafontaine
og Ingrid Skulidottir

Hvilke ønsker skaber hekse? Surfende gennem dovne drømme fulde af lagrede og glemte minder. Intuition lokker sig selv til at ankomme og efterlader ømme glimt af det som hjertet virkelig ønsker. Driver ud og ind og ud, vi efterforlader spor, små aftryk. Vi kommer tilbage til dem, samler dem op og lægger dem i vores lommer. Nogle ting beholder vi uden at vide hvorfor. Det er en dragende ting at gøre, at samle hinandens spor op og forestille sig hvilke historier de kunne fortælle en. Og så glemmer vi dem igen et stykke tid, indtil de dukker op igen i glimt under vores hud.

"Hvem stiller spørgsmålet: Forandrer jeg din aura?"

- Audre Lorde, "Poesi er ikke luksus"

Which wishes make witches? Surfing through hazy dreams full of stored and forgotten memories. Intuition is calling for its own arrival and leaving flashes of what one’s heart really aches for. Drifting in and out, we leave traces, vestigial things. We come back to them, pick them up and put them in our pockets. Some things we keep without knowing why. It is an appealing thing to do, to pick up the traces of one another and imagine which stories could be told. And then we forget them again for a while until they reappear in flashes beneath our skin.

“Who asks the question: Am I altering your aura?”

- Audre Lorde, “Poetry is not a luxury”

9. juni
_Under Construction_
Ágnes Grélinger & Kalliopi Siganou

Lad os give dig et indblik I transformationen af de historiske bygninger rundt om Astrid Noacks Atelier.

Vi arbejder hårdt for at holde sammen på byen - både fysisk og socialt, vi graver i stedets erindringer, som er levende og passer på dem. Efterhånden som vores projekt bygges op vil vi frigøre de lokale omgivelsers opmærksomhed og sensitivitet for at kunne skabe en by, som vi selv forestiller os det.

Det vil gøre København til en ansvarlig by, en by som man kan bo i, et levende og ærligt sted.

Let us allow you to peek into the process of transformation of the historic backyard environment around Astrid Noack's Atelier.

We work hard to keep the city together - both physically and socially, digging into memories that are alive in the space and taking care of what is needed. The project, which is under construction, aims to unleash the local community's sensitivity and awareness to imagine a city of our own making.

This not only makes Copenhagen a responsible city, but a liveable, vibrant and bold place to be.

10. juni
Green fields
Thjerza Balaj & Andreas Haglund

Bare os to.

Just the two of us.

11. juni
Tårnby får besøg - efter filmen E.T
Boaz Barkan & Andreas Liebmann

Boaz Barkan og Andreas Liebmann laver biograf og bringer Tårnby ind i Astrid Noacks Atelier. De vil vise deres film "Tårnby får besøg - efter filmen E.T", som de lavede I 2018 til Tårnby Torv-festivalen. I filmen besøger en marionet en forstad til København og møder borgere i alle aldre og af alle slags: han taler med politikere, præster og brandmænd.Og en bad guy fra København jagter ham....

Dette er København-premiere på filmen!

Filmen er lavet med hjælp fra Dorthea Boiy, Manon Siv Duquesnay, Nicolai Dahl Hamilton, Jon Andreas Hoff, Mikisoq Lynge, Lukas Racky, Tårnby Borgmester, mange borgere rundt om hjørnet og det berømte Tårnby Tårn som rumskib.

Gratis popcorn. Kom!

Boaz Barkan and Andreas Liebmann makes cinema and brings Tårnby into Astrid Noacks studio. They will show their movie “Tårnby får besøg - efter filmen E.T” that they realized in 2018 in the frame of the Tårnby Torv Festival. A puppet is visiting a suburb of Copenhagen, meets citizens of all sorts and ages; he talks to politicians, priests and firemen. And a bad guy, from Copenhagen, chases him....

This is the Copenhagen premiere!

Made with the help of Dorthea Boyi, Manon Siv Duquesnay, Nicolai Dahl Hamilton, Jon Andreas Hoff, Mikisoq Lynge, Lukas Racky, the Tårnby Borgmester, many citzens around the corner and the famous Tårnby Tower as Spaceship.

Free popcorn.Come!

12.juni
Leaves of memory
David Sebastián Lopez Restrepo

Leaves of memory er en performance, der udforsker idéen om individuel hukommelse som det vigtigste materiale i opbygningen af kollektiv hukommelse og kulturel identitet. Leaves of memory er et ritual, hvor kunstneren og publikum laver et fælles bånd af deres respektive historier.

Leaves of memory is a performance exploring the idea of individual memory as the principal material for the construction of collective memory and cultural identity. Leaves of memory is a ritual where the artist and the audience can build a tie through their own stories.

13.juni
Oplæsning af Gertrude Stein: "Stykker til at spille" med en introduktion til Gertrude Steins skuespil
Gertrude Stein Selskabet v/ Solveig Daugaard, Laura Luise Schultz, Oskar Sjøgren og Tania Ørum

Den amerikanske avantgardedigter Gertrude Stein (1874-1946) skrev op imod 100 eksperimenterende skuespil, der udfordrede teatrets konventioner og på mange måder foregreb den senere performancekunst og det postdramatiske teater. Gertrude Stein Selskabet har netop udgivet udvalg af Steins teatertekster i dansk oversættelse på forlaget Arena. Vi læser op fra bogen og introducerer til Gertrude Steins æstetik i relation til scenekunsten. Kom og få et indblik i dette særlige og særegne forfatterskab!

The American avant-garde author Gertrude Stein (1874-1946) wrote up to 100 experimental plays that challenged the theater's conventions and in many ways anticipated later performance art and post-dramatic theater. The Gertrude Stein- society has just published a selection of Stein's theater texts in Danish translation at Arena. We read from the book and introduce Gertrude Stein's aesthetics in relation to the performing arts. Come and get an insight into this special and distinctive writer!

14. juni (2 performances)
Invisible Occupation
Gabrielle Le Bayon

Forestil dig, at Invisible Occupation er den usynlige virkelighed i en underjordisk verden. Skabt fra intet, afsløres den bag gardinet under en ceremoni eller gennem et arrangementet af knogler, der danner en guddommelig besked, der engang blev kastet på jorden.

Imagine that Invisible Occupation is the invisible reality of an underground world. Fabricated from scratch, it's revealed behind the curtain of a ceremony, or through the arrangement of knucklebones, which form a divine message once thrown on to the ground.

The solid surface
Jonathan and Emma Bonnici

Vi vil afprøve en hypnotisk kanaliseringspraksis, der opfordrer det erkendte objekts overflade til at omdanne sig til en anden version af sig selv. Vi vil tale med den nye situation gennem det vokale organ.

We will work with a hypnotic channeling practice that invites the surface of the perceived object to transform into a different version of itself. We will then speak to that situation through the vocal organ.

15. juni
Zeamietyderne eller Kvinden, Krigeren og Den Gamle Mand
de9trin: Christine Schøtt, Mads Mazanti Jensen, Jakob Draminsky Højmark og Peter Vadim

Performancegruppen de9trin udforsker spændet mellem personlige og almene fortællinger i deres æstetiske univers, der blander japansk nō-teater, vestlig opera, elektronisk musik og contemporary dance. "De Ni Trin" er et begreb hentet i japansk dramaturgi, der blandt andet refererer til en kunstners forskellige udviklingstrin.

The performance group de9trin (the nine steps) explores the gap between personal and common narratives in their aesthetic universe that mixes Japanese theatre, western opera, electronic music and contemporary dance. "Nine Steps" is a concept derived from Japanese dramaturgy, which refers to, among other things, an artist's different development steps.

16. juni (2 performances)
Noter om huller, åbninger og skåle /Notes on holes, openings, and bowls
Ninna Bohn Pedersen

Ninna Bohn Pedersen arbejder med levende billeder som materiale i eksperimenter med lys og skygge, bevægelse og stilstand i sammenspil med andre medier som lyd, tekst, skulptur og fundne objekter. Hun undersøger de levende billeders potentiale til at skabe rummelige narrativer, der åbner for oplevelser af tidsløse øjeblikke og kropslige fornemmelser. Værkerne er stoflige repræsentationer af en porøs, farverig og skrøbelig virkelighed, der favner det daglige og det nære.

Ninna Bohn Pedersen works with moving images as material for experiments with light and shadow, movement and stillness in collaboration with other medias like sound, text, sculpture, and found objects. She is researching the living pictures’ potential to create spatial narratives that open up for experiences of timeless moments and bodily sensations. The works are textural representations of a porous, colourful and fragile reality that embraces the everyday and the proximal.

Påklædning / Dressing Up
NA (Nellie Park og Astrid Randrup)

Nellie og Astrid mødes med hver deres ”materiale” og performer deres ydre fremtoning med indre observationer: Nellie har taget sine smykker med hjemmefra, og Astrid har samlet forskellige stofrester fra gemte og glemte bunker.

Nellies udgangspunkt er undersøgelsen at pynte sig, at være pyntesyg, at pynte lighed, og at undersøge det personlige ornament: hvad vil det sige at bære smykker? Hvilke sammenhænge og funktioner har smykker?

Astrids afsæt er undersøgelsen af stofs kropssymbolik. Det at skjule kroppen, tildække tabuerede kropsdele, eller fremhæve, støtte og forskønne kroppens symbolsignaler. Hvornår bliver stoffet kulturelt bærende og hvornår bliver det anonymt?

Nellie and Astrid performs their external appearance with internal observations, they meet with different "material": Nellie has brought all her personal jewellery and Astrid has collected various fabrics from leftover piles.

Nellie's point of departure is the study of decorating oneself, decorating equality, and examining the personal ornament: what does it mean to wear jewellery? What are the connections and functions of jewellery? Astrid's point of departure is a study of fabric and textile as a bodily symbol: Covering part of the body, which is associated with taboos, hiding the body, highlighting, supporting and beautifying bodily symbolic signals. When does the fabric render culturally important and when does it become anonymous?

17. juni
sketch #2
Karin Bergman

En krop i bevægelse
Et formbart rum
og noget til sanserne

A moving body
A sculpted space
and some things for the senses

18. juni (2 performances)
Relatable
Vincent Jonsson

Hvordan relaterer vi til tingene omkring os? Hvordan arbejder vi, og hvordan leger vi inden for de rammer, der allerede er der? Forstår vi hvad den anden siger? Lytter vi? Relatable er en kunstnerisk udforskning af meningsfulde bevægelser, abstrakte bevægelser og dans i forhold til musik. Hvad kan dans gøre, som ingen anden kunstform kan gøre bedre?

How do we relate to things around us? How do we work and play within the frames that is already there? Do we understand what the other is saying? Do we listen? This piece is an artistic exploration into meaningful movements, abstract movements and dance in relation to music. What can dance do, that no other art form can do better?

The Laughing Game
Antoinette Helbing

The Laughing Game udforsker latter som social kommunikation, kropslig tilstand, pirrende lyd og glitrende fornemmelse. Jeg arbejder med at eksponere den brede vifte af følelser som rummes i latter, og bruger latterens smitsomme kraft og understreger latterens frigørende virkning. At bryde med den sunde fornuft, at se på latter som sjovt, vil ikke være et mål, men en mulig bivirkning ved at grine.

The Laughing Game explores laughter as social communication, bodily state, flirtatious sound and sparkling sensation. I’m working with exposing a broad range of emotions present within laughter, exploiting its contagious force and pinpointing its liberating effect. Breaking with the common sense of looking at laughter as being funny, humour won’t be an aim but a possible side effect of laughing.

19.juni (2 performances)
A test in space
Naja Lee Jensen

Naja Lee Jensen arbejder kontekst-specifikt i feltet mellem scene- og billedkunsten. Hendes drivkraft er en taktil og mindfucking nysgerrighed og undren. For virkeligheden er ikke altid, hvad vi kan se. Arbejdet på Astrid Noacks Atelier vil være et work-in-progress.

Naja Less Jensen works site-specific in the field between performing and fine arts. Her drive is a tactile and mind-fucking curiosity and wondering. For reality is not always, what we can see. The work shown at Astrid Noack’s atelier will be in progress.

My House
Jørgen Callesen / Miss Fish

My House er en performance om identitet og ophav. En personlig identitet skabes, genskabes og udvikles hver dag og udvisker sig selv igen. Et hus bygges for at kunne bestå i mange år. Identiteter har brug for blivende strukturer for at kunne beskytte sig selv. For at kunne rumme flygtigheden, transformationen og for at kunne skabe en realitet med andre. Huse og steder udvikler kollektive identiteter. My House bevæger sig i grænselandet mellem det usagte og det definerbare, det skrøbelige og det trygge, det åbne og det regelbundne, det uforudsigelige og det forgængelige.

My House is a performance about identity and origin. A personal identity is created, recreated and developed every day and then blurs itself. A house is built to last for many years. Identities need permanent structures to protect themselves. In order to accommodate the volatility, the transformation and to create a reality with others. Houses and places develop collective identities.
My House moves in the borderland between the unsaid and the definable, the fragile and the safe, the open and the regular, the unpredictable and the transitory.

20. juni

Dagbøger 1988 – 2019
Camilla Graff Junior

Med afsæt i sine dagbøger forsøger Camilla Graff Junior i denne performance at reaktivere forskellige øjeblikke i sit liv, følelser og tanker. Projektets omdrejningspunkt er erindring og affekt. I samspil med publikum gør Camilla en række vilkårlige nedslag i sine i alt syvogtyve dagbøger skrevet i perioden 1988 frem til i dag.

Departing from her past diaries, Camilla Graff Junior tries to reactivate different moments from her life, feelings and thoughts. The project circles around memory and affect. In collaboration with the audience, Camilla will look up a number of random passages in her 27 diaries written between 1988 and today.

21. juni (2 performances)

Anja Franke hos Astrid Noack
Anja Franke

Anja Franke besøger Astrid Noack og kredser om feministiske strategier, der stiller spørgsmål til grænser mellem det private og det offentlige rum, for derigennem at skabe et personligt politiserende æstetisk statement.

Anja Franke visits Astrid Noack and encircles feminist strategies that question the boundaries between private and public space, thus creating a personal politicizing aesthetic statement.

Denne gang bliver heksen ikke brændt
+ solhvervs fejring
Nanna Katrine Hansen

På baggrund af et researchbaseret projekt vises lyd og 16 mm filmoptagelser fra tre lokationer på Sjælland, hvor henrettelser af kvinder, dømt for at være hekse, har fundet sted. Derudover vil der være oplæsning fra Silvia Federici samt andre tekststykker og refleksioner.

Research showing sound and 16 mm film recordings from three locations around Zealand where executions of women convicted of being witches has taken place, plus reading of excerpts from Silvia Federici and other text pieces and reflections.

22. juni
Arbejder / Works
Charlotte Bergmann Johansen

Handling og genstand.
Performance og skulptur hos Astrid Noack.

Action and object.
Performance and sculpture at Astrid Noacks.

23. juni (2 performances)
A Long And Sticky Now
Kristoffer Ørum

A Long and Sticky Now er en foredragsperformance, der handler om “nuet”. Den handler om, hvordan det allerede, mens man siger ordet NU, både allerede er sagt og lever i en forventning om, at ordets lyd færdiggøres. Om at være så ensom i sit atelier, at man køber en plante og snakker med den. Om glimmerslim. Om hvad planter lytter til. Om at selv når menneskeracen engang er borte, så vil menneskekroppen stadig være til stede i den verden, som vi har bygget til den, fordi vi bygger en verden, hvor alting drejer sig om os.

A long and sticky now is a lecture performance about “the now”. As you say the word NOW, it is both already said and remains in the expectation that the word’s sound is about to finish. The lecture performance is about being so lonely in your studio that you buy a plant and start talking to it. About shiny slime, plants hearing and about how even when the human race is gone one day, its body will still be present in this world that we have built for it, because we build a world where everything is about us.

Looking at Him from Behind  (lydværk / Sound piece)
Stine Kvam

5 par headset og mp3-afspillere udleveres til publikum i Astrid Noacks Atelier. Lyden består af en stemme, der reflekterer over tilstedeværelsen af en han, hun, de og dig i rummet. Disse refleksioner gør lytteren opmærksom på sin egen og andres tilstedeværelse i rummet og de forskellige opfattelser i og af situationen og meta-perspektiver, der konstant produceres og ændres. Mens man bevæger sig rundt blandt de andre tilstedeværende og iagttager situationen fra ulige vinkler, bliver man også selv iagttaget, med headsettet på, og lag af paranoia og leg udfoldes.

5 pairs of headsets and mp3players will be distributed among the audience at Astrid Noacks Atelier. The sound consists of a voice that reflects on the existence of he, she, them and you in the space. These reflections makes the listeners aware of their own and other people’s presence in the room as well as the different perceptions in and of the situation and meta-perspectives that are constantly being produced and changed. While moving around amongst the others and observing the situation from different angles, one is being observed as well, wearing a headset, and layers of paranoia and play are unfolding.

24. juni
Grå Porto /Gray Porto
Henrik Vestergaard

Henrik Vestergaard arbejder i denne performance med særdeles smukke grå portugisiske granitbrosten "Grå Porto". Den fremstår som lysegrå med lidt "mørke nister". Brostenen anvendes normalt til gangarealer og bede, men kan bruges til mange ting. Blandt andet kan man klistre dem fast på armene med gaffa-tape, således at man kan træne hårdt samtidig med at man drikker øl.

In this performance, Henrik Vestergaard works with the beautiful Portuguese grey granite cobble stone “Grey Porto”. It appears light grey with dark flecks. This cobblestone is commonly used for pavements and flowerbeds, but can be used in many other ways. They can for example be attached to the arms with duck-tape so that one can train hard while drinking beer.

25. juni
Tidsrejse til Astrid Noacks Atelier 1936/2036 / Time travelling to Astrid Noack’s Studio 1936 / 2036
J&K / Janne Schäfer og Kristine Agergaard

Tidsrejsen er en guidet mental rejse, hvor publikum skal sidde eller ligge. Arbejdet kræver publikums deltagelse fra start til slut, så vær venlig at komme til tiden. Nogle puder og tæpper vil blive uddelt til at sidde eller ligge på. Hvis muligt, medbring da gerne yderligere puder og tæpper.

Time travelling is a guided mental journey and the audience will have to sit or lie down. The work requires the audience’s participation from beginning to end so please be on time. Some cushions and blankets will be provided to sit or lie on. If possible, please bring additional materials to make yourself comfortable.

26. juni
Stubborn Figures
Jason Dungan og Maria Zahle

En improviseret musik- og tekstperformance inspireret af Astrid Noacks skulpturer. Citar, klarinet og slagtøj akkompagnerer et forløb af talt og sungen tekst skrevet af Maria Zahle.

A performance of improvised music and text with a starting point take in Astrid Noack's sculptures. Zither, clarinet, and percussion will accompany a series of spoken and sung texts written by Maria Zahle.

27. juni (2 performances)
Ode à l’oubli 
Jona Borrut

Mit kunstneriske fokus kredser om de betingelser, der præger de sociale konstruktioner vi navigerer i, og som ligger indlejret i vores fysiske omgivelser. Ode à l’oubli er en performance særligt udviklet til ‘Stedet er levende’ i Astrid Noacks Atelier. Værket tager afsæt i mit vedvarende registrerings- og kortlægningsarbejde, der afsøger, belyser og til dels søger at forskyde opfattelsen af de sociale, samtalemæssige, emotionelle, metaforiske, imaginære, samt de meget konkrete, fysiske rum vi dagligt udfylder og indtager.

The main focus of my artistic practice is the conditions that characterize the social constructions we navigate in and which are embedded in our physical surroundings. Ode à l'oubli, is a performance specially developed for 'The place is alive' in Astrid Noacks Atelier, and is based on my on going registration and mapping work, which searches, illuminates and partly seeks to shift the perception of the social, conversation-related, emotional, metaphorical, imaginary, as well as the very concrete, physical spaces we occupy on a daily basis.

The Catalyst
Yvette Brackman

The Catalyst udforsker på den ene side udfordringerne og kompleksiteten i globalisering og handel oplevet af oprindelige folk – og på den anden side belyser The Catalyst udfordringerne ved afsondrethed, økonomi og lovgivning, som lokale beboere bliver konfronteret med. Værket performes af publikum, der læser højt fra en rullende videoprojektion. Formatet skaber et kollektivt engagement og ansvar for opførelse af The Catalyst. Dette engagement spejler kernetemaet i værket, nemlig forbundenheden mellem selv og ’den anden’.

The Catalyst on the one hand explores the complexities and challenges of globalization and exports as experienced by indigenous people – and on the other hand illuminates the challenges of remoteness, economy and legislation with which the local inhabitants are confronted. The work will be performed by the audience who read lines aloud together from a scrolling video projection of the libretto. The format creates a collective engagement and responsibility for the execution of the performance, which mirrors core themes of the work such as experience and the interrelationship between self and other.

28. juni
PAST PASTURES
Marlene Bonnesen

PAST, PASTURES undersøger minder og erindringer som koreografisk potentiale. Arbejdet udspringer af en interesse i at genbruge allerede eksisterende materiale, og se hvor det materiale befinder sig i dag, i en ny tid og i en anden kontekst. I værket bliver det forsøgt at binde bro mellem forskellige tider, minder og bevægelser - særligt mellem årene 2005-2010 og i dag.

PAST, PASTURES explores memories as choreographic potential. The work derives from a wish to recycle already existing material and see where it locates itself, in a new time and another context. It aims for bridging gaps between different times, memories and movements – particularly between the years 2005 – 2010 and today.

29. juni
Dandelion
Anna Lea Ourø

Dandelion er et soloværk skabt særligt til Astrid Noacks Atelier. Dandelion udspringer af mit tætte duet-arbejde med Amalia Kasakove. Jeg vil drage ud og danse en sidste dans for de historiske bygninger, før de bliver til private ejendomme.

Dandelion is a solo work made specially for Astrid Noacks Atelier. Deriving from the close duet work with Amalia Kasakove I will venture out alone and make a last dance for the historic buildings before they are turned into estates.

30. juni (2 performances)
Pling Plong-musik og klatmaleri
Ragnhild May

Ragnhild May arbejder i krydsfeltet mellem visuel kunst, performance og musik. På Astrid Noarcks Atelier vil hun opføre performancen Pling Plong Musik og Klatmaleri.

Ragnhild May works in the intersection between visual art, performance and music. At Astrid Noarcks Atelier she will perform Pling Plong Music and Splotchy Painting.

OF ALL ITS PARTS - Episode #3
Two-women-machine-show

Of All its Parts er en kalejdoskopisk koreografi, der tager udgangspunkt i fantasien og dens potentialer til at vise os glimt af det, vi endnu ikke har ord for. Af den grund kan vi heller ikke på forhånd beskrive de danse, der vil opstå i dette værk. Kun ved at tillade det ukendte at udfolde sig i mindre begrænsende sammenhænge, kan vi undslippe reproduktion og møde et udtryk, der tilbyder os reel forandring.

Of All its Parts er et udtryk for en længerevarende interesse i det, der ligger forud for den kognitive artikulation og det iboende behov for kontrol. Det er en rækken ud efter vores mest dynamiske drømme og de koreografier, vi endnu ikke har nogle begreber for.

 Of All its Parts is a kaleidoscopic choreography based on the capacities of human imagination and its vivid potentials for presenting us with glimpses of the not-yet-known. We cannot yet tell you about the dances of this work. Only by allowing the unknown to be expressed in less confined environments can we escape reproduction and enter those expressions that offer us real change.  

Of All Its Parts is a plea for that which lies just beyond cognitive articulation and inherent measures of control. It is a genuine reach for our most dynamic dreams and for those choreographies that we have no names for, yet.

Stedet er levende er arrangeret af Sara Hamming og Lukas Racky - Stedet er levende - 30 dages performance i Astrid Noacks Atelier 1. juni - 30. juni 2019
ANA Forum

Læsninger i ANA #13visAvis

24.02.19

Søndag d. 24/2 kl 15 - 17

Denne gang får Læsninger i ANA besøg af magasinet

visAvis – Voices on Asylum and Migration.

Læsningen er på engelsk.

 

Drawing by Paula Bulling

 

visAvis is a magazine on asylum and migration, produced in Denmark by people with and without citizenship. We wish to challenge the public debates on asylum and migration, bringing contributions by those with experiences from within these systems.

This afternoon we can look forward to readings by seven of the writers who have contributed to visAvis over the past years.

The latest issue (#13) of visAvis will be available at the event, as well as a limited number of older issues. The magazine is free, but donations to visAvis are always welcome.

http://www.visavis.dk/

 

Lyrikprogrammet i Astrid Noacks Atelier vil i sæsonen 2018/2019 fortsat udforske udvekslinger imellem litteratur, billedkunst og aktivisme. Læsninger i ANA kurateres af billedkunstner Rasmus Brink Pedersen.

 

Arrangementet er støttet af:

visAvis - Læsninger i ANA #13
ANA Forum

Læsninger i ANA #12Kristian Byskov og Ida Marie Hede

13.01.19

Søndag den 13/1 kl 15-17

Denne søndag vil Kristian og Ida læse fra manuskripter. Hør om bygninger i opløsning og kroppe i forandring fra forfatternes mund før ordene lander på bogsider.

 

Kristian Byskov, 1984, arbejder som billedkunstner og forfatter, skriver mest i science-fiction-genren og har skrevet to romaner samt manuskripter til teater, film og hørespil. For tiden arbejder Kristian med eksistentielle og fantasifulde fortællinger om øko-katastrofens påvirkning af menneskers liv og væren - og hvordan vi alle sammen bevæger os væk fra det menneskelige. Hans seneste udgivelser er: Mitose, 2013, Forlaget emancipa(t/ss)ionsfrugten og Ny1, 2016, Forlaget emancipa(t/ss)ionsfrugten.

Ida Marie Hede, født 1980, forfatter. Har udgivet syv bøger, og ofte arbejdet med tekst i kunstneriske samarbejder. Seneste udgivelser: En, to, tre, 2016 og Bedårende, 2017, Forlaget Gladiator. I Bedårende skildres porøse kroppe, bakterielt liv og uhåndgribelig, materiel død.

 

 

 

 

 

Lyrikprogrammet i Astrid Noacks Atelier vil i sæsonen 2018/2019 fortsat udforske udvekslinger imellem litteratur, billedkunst og aktivisme. Læsninger i ANA kurateres af billedkunstner Rasmus Brink Pedersen.

 

 

Arrangementet er støttet af

Kristian Byskov og Ida Marie Hede - Læsninger i ANA #12
ANA Forum

ANA i samarbejde med The Winter Office_ Learning from A.N.A 11 January – 10 February 2019 at SixtyEight Art Institute

11.01.19 - 10.02.19

Astrid Noacks Atelier er blevet inviteret af The Winter Office til at deltage i udstillingen _ Learning from A.N.A. Atelieret spiller en central rolle i en undersøgelse af de kunstnerdrevne institutioners position og tilstand. Når udstillingen åbner d. 11.01 er det med en række små gipsskulpturer lavet af Astrid Noack. Gennem udstillingsperioden kommer mere til; der vil blive indsamlet viden og analyseret materiale. Med disse tiltag er det forhåbningen også at skabe debat om, hvordan kunstnerdrevne udstillingssteder bidrager til indsigt i, hvilken værdi kreative rum og steder kan tænkes kan få i fremtidens urbanisme.

Friday, 11 January. 6:00 p.m. - 9:00 p.m. (soft opening)

Friday, 8 February. 7:00 to 10:00 p.m. (closing party)

Drinks will be served on both occasions and all are welcome at SixtyEight Art Institute, Gothersgade 167, Kbh K

 

 

THE WINTER OFFICE will be conducting urban planning and artistic research during a month-long exhibition at SixtyEight Art Institute. To this end, the Copenhagen-based artistic group has invited the artist-run space, Astrid Noack’s Atelier (A.N.A) to act as the anchor and patron subject of our exhibition. For this reason, the installation at SixtyEight titled, _ Learning from A.N.A will include several sculptural artworks by Astrid Noack (1888-1954). The installation hopes to frame how artists produce diverse forms of urbanism and space, but also that through the research and an eventual report to be made, the group will examine how artist-run spaces can help clarify the uses/value/need of creative space in future urban planning.

TWO has in addition invited other artist-run spaces in the greater Copenhagen area to share written answers based on their spatial ‘footprint’ in the city and exchange knowledge about their use and experience of their spaces. The work group will also develop a ready-made podcasting studio–that will come together during five separate sessions to record interviews and facilitated by Lise Grüner Bertelsen, curator of the exhibit for The Winter Office with Charlotte Præstegaard Schwartz curator of A.N.A and artists Kirsten Dufour and Finn Thybo Andersen who together on behalf of A.N.A will serve as hosts of the podcast sessions.

Why Future Creative Spaces?

Too many creative environments and artist-run spaces in the city lose their existence to ongoing urban development. Cities in general have limited or understudied visions for how to generate new urban plans for creative spaces (those who do, sometimes rush to implement them without or little community-oriented consultation). Moreover, rethinking the development of creativity in the city through citizen participation, gentrification studies, and mixtures between community/market oriented development is of enormous importance–especially–as we continue to witness development booms. There is a major problem in new building construction that is consistently blind to creative space needs and by continuing to ignore them, relegates creativity to normative and vulnerable models that lead to the tapping of fringes or outright gentrification of historic communities to further speculation. In addition to the lack of democratic and affordable creative space, we need focus on what social, political and economic consequences current development is having on who gets to inhabit creative spaces. It is important to preserve existing buildings rather than to tear down and replace them with characterless housing complexes. However, artistic spaces need to also challenge new development visions and should help define new constructions whose self-awareness for creative space and spatial justice is evident in their architecture. Even more so as it mixes and expands justly the definition of affordable housing in the city.

The Winter Office’s study will be published by RSS Press, which is the publishing arm of SixtyEight Art Institute. All are welcome to visit this special exhibition and to pick-up the literature about it, which has been made specially for this occasion.

About  

Lise Grüner Bertelsen (1988) is a curator for The Winter Office, writer and assistant editor at Really Simple Syndication Press. She has masters in modern culture from the University of Copenhagen. She lives and works in Copenhagen.

The Winter Office (TWO) is an artist group and work network consisting of artists, curators, architects, designers and social scientists based in Copenhagen, founded in 2010 by artist Hugo Hopping and architect and city planner Johanna Ferrer Guldager. For more, please see: thewinteroffice.net

SixtyEight Art Institute is an artistic/curatorial research organization looking to uncover, develop, and further exchanges between artists and curators and their creative labor. The exhibition _ Learning from A.N.A is the fourth installment of our two-year program of exhibitions, called Modes and Notes on the Local, which is kindly supported by Københavns Kommunes Billedkunstudvalg and The Danish Arts Foundation. A warm thank you to Nina J Gallery in Copenhagen for the loan of Astrid Noack's artworks.

_ Learning from A.N.A 11 January – 10 February 2019 at SixtyEight Art Institute - ANA i samarbejde med The Winter Office
ANA Forum

Læsninger i ANA #11C. Y. Frostholm og Annarosa Krøyer Holm

09.12.18

Søndag den 9/12 kl 15-17

I Astrid Noacks Atelier står skulpturen Ung mand der planter et træ, i den hvide gips, der uundgåeligt binder den ellers moderne skulptur til klassiske forbilleder. Denne aften får Noacks skulptur selskab. Begge aftenens læsninger er versioneringer af værker, tilpasset ANA's rammer. Vi skal nærme os den klassiske skulptur i dens miljø, og se hvordan den er til stede æstetisk, antropologisk og politisk i samtiden.

Annarosa viser værket Seeing White #2,  som en "performative reading" med videoprojektion. Værket tager udgangspunkt i Den Kgl. Afstøbningssamlings udstilling i Vestindiske Pakhus på Toldbodgade i København, hvor en overophobningen af hvide gipsfigurer er i paradoksal lighed med pakhusets fortid som lagerbygning for koloniale varer produceret i de danske kolonier. Gennem en fragmenteret narration sammenbindes den europæiske kolonisering med det klassiske, marmorhvide ideale, som Afstøbningssamlingen er et produkt af. En tidligere version af værket har været vist på SMK.

Cyf præsenterer tekster fra foto-tekst-installationen Notater omkring Sliberen skabt til Antikmuseet i Aarhus: en associerende sværm af optegnelser om den antikke skulptur Sliberen, der findes som gipsafstøbning i museets samling, men i lige så høj grad om bronzeversionen i Ørstedsparken i København og om dens omgivelser. I oplæsningen indgår et slideshow.

 

Annarosa Krøyer Holm (f.1983) billedkunstner uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi 2014. Arbejder med skulptur i et kritisk og dekolonialt perspektiv. Hun er særligt interesseret i linket mellem nyklassicismen og den europæiske kolonisering. Har siden 2013 arbejdet med projektet Hvidme Archive, som i dag drives i samarbejde med Miriam Haile.

C. Y. Frostholm (f. 1963) er forfatter og billedkunstner med en overlappende praksis. Han har udgivet poesi og prosa siden 1985, senest Træmuseet (2018), en omfattende hybridtekst om træer og litteratur, som også rummer fotografi. Seneste udstillinger: Writing When Walking (Scotty, Berlin, 2018) og L (Guirlanden på Antikmuseet, Aarhus, 2018). Se også cyf.dk.

 

 

 

Lyrikprogrammet i Astrid Noacks Atelier vil i sæsonen 2018/2019 fortsat udforske udvekslinger imellem litteratur, billedkunst og aktivisme. Læsninger i ANA kurateres af billedkunstner Rasmus Brink Pedersen.

 

Arrangementet er støttet af

 

 

C. Y. Frostholm og Annarosa Krøyer Holm - Læsninger i ANA #11
ANA Forum

Bog- og manifestreception: Staying with the struggle*  Barly Tshibos, Nanna K. Dahler, Kipanga Typeson & Nanna Katrine Hansen

30.11.18

Fredag d. 30. november kl. 17:00 - 19:00

Astrid Noacks Atelier er glæde for at invitere til reception sammen med Barly Tshibos, Nanna K. Dahler, Kipanga Typeson & Nanna Katrine Hansen i forbindelse med bog- og manifestudgivelsen:

Staying with the struggle* - looking for decolonial strategies of working together across privileges
- a manifesto in progress

 

The artist's words about the project:

We have come together out of the need to think about how we, in the everyday work in our activist group, work against the hierarchies that are not just around us but also between us. Based on notes from a series of workshop in Astrid Noacks Atelier in the summer, we have together written a manifest, which is still in progress.

We are very happy to invite you for the launch of the manifest - where we will say a few words, we can have a drink and the printed version will be possible to get as a donation.

////

“We are writing this manifesto based on the need to develop and use decolonial methods to work together across racialization, gender and state privilege such as citizenship in activist groups. In the groups we are working in, we are racialized differently, and because of colonial, racist and patriarchal structures this give us different conditions to live our lives as we want. Colonial and state categorizations such as citizen and non-citizen, not only create borders, but very diverse conditions and everyday realities for us. Some of us experience oppression everyday while others of us are not directly affected, and oppressions work together in complex ways. Colonialism is still present in our social relations, which by default puts whiteness at the center. When we work together in decolonial ways, we have to de-center whiteness and in this process the weight is on those racialized as white.

We have asked ourselves how to work together in ways that breaks white supremacy and patriarchy? How do we do this in a way that does not result in individual guilt but collective action? How do we organize in ways that looks at resources and the distribution of these as a starting point? How do we develop decolonial relations that are caring and honest?”

Barly Tshibos, Nanna K. Dahler, Kipanga Typeson & Nanna Katrine Hansen - Bog- og manifestreception: Staying with the struggle*  
ANA Forum

Bogrelease: TRÆMUSEET Fredag 14. september kl. 16-19C. Y. Frostholm med oplæsninger af Pia Juul og Rasmus Nikolajsen

14.09.18

Bogrelease: TRÆMUSEET

Fredag 14. september kl. 16-19

Kig forbi Astrid Noacks Atelier, drik et glas og vær med til at fejre TRÆMUSEET – C. Y. Frostholms nye bog, som udkommer i Rævens Sorte Bibliotek hos forlaget politisk revy.

Digterne Pia Juul og Rasmus Nikolajsen bidrager til festlighederne med lidt oplæsning i selskab med CYF omkring klokken 17.

Alle er velkomne.

TRÆMUSEET er Frostholms største udgivelse til dato: en essayfortællingen og en spontant fremvokset hybridtekst om at opleve – og skrive om – natur og litteratur. Bogen bringer læseren på sporet af forfattere som Fernando Pessoa og Francis Ponge og inviterer samtidig til en række møder i ord og billeder med træer i Danmark og rundt i verden.

De fragmentariske og forgrenede optegnelser om forfatterskaber, kærlighed, køn, diversitet, planter og planetens overlevelse, og om at være en person på jorden, gør bogen til et kampskrift for en ny slags opmærksomhed. Ikke mindst på det ikke-menneskelige, i vores antropocæne tidsalder.

 

C. Y. Frostholm med oplæsninger af Pia Juul og Rasmus Nikolajsen - Bogrelease: TRÆMUSEET Fredag 14. september kl. 16-19
ANA Forum

Mens murbrokker falder. En performancekoncert af Erik Saties komposition Vexations fra 1893-1894 fredag d. 14. kl. 20. - lørdag d. 15. kl. 20Astrid Noacks Atelier og IHi – InstantHERLEV institute i samarbejde med en lang række pianister

14.09.18 - 15.09.18

Astrid Noacks Atelier opfører sammen med en lang række pianister den franske komponist Erik Saties komposition Vexations. Det foregår fra fredag d. 14.09 kl. 20:00 til lørdag d. 15.09 kl. 20:00 i *Astrid Noacks Atelier.

Udstillingskonceptet er udviklet i en igangværende dialog med IHi - InstantHERLEV institute omkring byudvikling fra brokvarteret til forstaden og nedrivning af kreative miljøer.

Alle er velkomne under hele performancekoncerten.

I september påbegyndes nedrivningen af det unikke miljø om atelier. Forhuset og de karakteristiske garager i Rådmandsgade 34 forsvinder og baggårdens mere end hundrede års historie afsluttes.** Under nedrivningen skal der spilles klaver. Opførelsen af Erik Saties Vexations fra 1893-1894i Astrid Noacks Atelier er tænkt som en meditativ begivenhed. Vi ønsker værket opført af en række kunstnere og musikere i en 24 timers event, der understreger stedets og tidens meditative og alvorlige karakter specielt i disse omgivelser, hvor så store forandringer manifesterer sig. Det vil samtidig måske være den første opførelse i Danmark af Saties komposition Vexation.

Vexations fylder kun en side og består af et kort tema i bassen som spilles 4 gange, hver anden gang forsynet med skiftevis en af to overliggende stemmer (se vedhæftet nodeark). Det er blevet tolket således, at temaet skal spilles 840 gange. Tempoet angives som ”Tres lent” - meget langsomt. Vi forslår, at hver musiker spiller en time, hvor temaet gentages 35 gange.

Første opførelsen fandt sted i New York i 1963 under ledelse af den amerikanske komponist John Cage med hjælp fra 11 andre pianister fra det amerikanske eksperimenterende musikmiljø. Opførelsen varede i 18 timer. I en indspilning med den hollandske komponist og pianist Jeroen van Veen spilles den i et tempo, hvor en opførelse på 840 repetitioner varer ca. 24 timer. Se også Joana Gama spille Vexations: https://www.youtube.com/watch?v=Q-7wLKJ4ucE

*Astrid Noacks Atelier, hvor billedhuggeren Astrid Noack fra 1936 til 1950 boede og havde sit atelier, og de bagvedliggende træbygninger blev i 2016 restaureret af Ny Carlsbergfondet. Astrid Noacks Atelier og de to ligeledes ny renoverede små sidehuse er i august 2018 blevet udpeget af Slots- og Kulturstyrelsen som bevaringsværdige. Ifølge aftale med den nye ejer af matriklen er atelier og huse sikret 30 år for Foreningen Astrid Noacks Atelier til at skabe kunstaktiviteter. Den øvrige baggård, der rummer små værksteder, øvelokaler og musikstudier vil blive restaureret som ejerlejligheder og tilbudt de nuværende lejere til markedspriser, hvad de næppe har råd til. Dermed vil også baggårdens historie som kulturelt arnested for dansk rockmusik sandsynligvis afslutte. Det smukke forhus ud mod Rådmandsgade og garagerne, der oprindeligt var hestestalde, har indtil nu været med til at danne det unikke gårdrum. Både forhus og garager bliver revet ned i løbet af efteråret 2018 og foråret 2019.

**Københavns Kommune vedtog ved et møde d. 13 august at give nedrivningstilladelse med 6 stemmer mod 5 for at give plads til en 6-7 etages beboelsesejendomme. På nabogrundene i nummer 32 og 36 er to sådanne huse allerede under opførelse.

 

 

 

Astrid Noacks Atelier og IHi – InstantHERLEV institute i samarbejde med en lang række pianister - Mens murbrokker falder. En performancekoncert af Erik Saties komposition Vexations fra 1893-1894 fredag d. 14. kl. 20. - lørdag d. 15. kl. 20
ANA Forum

ANA FORUM - Artist talk og filmfremvisningLarissa Sansour i Astrid Noacks Atelier under Art Week 26.-27. maj – begge dage kl. 19:00

26.05.18 - 27.05.18

I Astrid Noacks Atelier fortæller den dansk/palæstinensiske kunstner Larissa Sansour om sin praksis og viser en række af sine film.

26. maj Artist Talk med Larissa Sansour og filmfremvisning kl. 19:00

27. maj præsentation af film ved Larissa Sansour og filmfremvisning kl. 19:00

Larissa Sansour arbejder med film, skulptur, installation og fotografi, og hun blander fiktion og fakta sammen i storstilede utopiske og politiske værker med lån fra science fiction, westerns og amerikanske sitcoms. Sansour bruger gerne af egne palæstinensiske erfaringer, når hun på kritisk og ofte dystopisk vis diskuterer nationalisme, identitet, fremmedgørelse, kolonialisme og mulig modstand.

 

 

A Space Exodus - Flag, C-print, film still, 45 x 80 cm, 2010.

Bio: Larissa Sansour (f. 1973) er født i øst Jerusalem. Hun har en MA i Fine Art fra New York University, i 1999 var hun gæstestuderende ved Det Kgl. Danske Kunstakademi i København. Sansour har flere soloudstillinger bag sig, de omfatter Bluecoat i Liverpool, New Art Exchange i Nottingham, Nikolaj Kunst i København, Åbo Kunstmuseum i Finland, Wolverhampton Kunstgalleri, Kulturhuset i Stockholm og DEPO i Istanbul. Hendes værker har været vist på adskillige biennaler såsom Istanbul, Busan og Liverpool. Sansour har udstillet i gruppeudstillinger på fx Tate Modern, London; Centre Pompidou, Paris; LOOP, Seoul; Barbican, London; Al Hoash, Jerusalem; Queen Sofia Museum, Madrid; Center for fotografi, Sydney; Cornerhouse, Manchester; Institut du Monde Arabe, Paris; Tredje Guangzhou Triennial, Guangzhou, Kina; Louisiana Museum of Contemporary Art, Danmark; House of World Cultures, Berlin og MOCA, Hiroshima.

Larissa Sansour i Astrid Noacks Atelier under Art Week 26.-27. maj – begge dage kl. 19:00 - ANA FORUM - Artist talk og filmfremvisning
ANA Forum

ANA FORUM - Ceremoni for Lygia Clark 19. maj og oplæsningsarrangement 23. majMaja Liisberg Poulsen og Ida Schrader

19.05.18 - 23.05.18

Ceremoni for Lygia Clark i Astrid Noacks Atelier

Det er i hvert fald ikke en performance

 

Lørdag d. 19. maj kl. 12-17

Lygia Clark var en brasiliansk kunstner, arbejdende fra 1940’erne frem til sin død i 1988. I løbet af hendes praksis bevægede hun sig fra maleri over skulpturer der skulle aktiveres til eksperimenter omkring kroppen som kollektiv, for at ende med at lave (kunst)terapi. Hun arbejdede med opløsningen af et dualistisk verdensbillede og brugte kunsten som en platform til at være, til transcenderende handlinger og kollektive kroppe. Museerne ved ikke hvad de skal stille op med disse værker, de skal ikke kigges på; de skal handles. Hvor er der plads til dette i museologien? Vi har et alternativ. På Astrid Noacks Atelier d. 19. maj vil man kunne opleve ringende i vandet fra Lygias praksis. Hun tager os ved hånden og byder os op til en dans. Alt dette faciliteres af Maja Liisberg og Ida Schrader. De har undersøgt og videreudviklet på Lygias propositions og de præsenterer her en række forslag til handlinger vi kan udføre alene og sammen. Det bliver en dag i Lygias ånd, en hyldest til en kunstner der arbejdede på grænsen af kunst, men samtidig levede dens inderste væsen.

Ceremonien varer fem timer, og vi lukker døren kl 12.00, for at skabe et fokuseret og trygt rum. Frokost er der sørget for. Kom som du er, ingen forudgående viden eller andet er forventet.

 

Program for dagen:

Forlsag #1: sensing circle

Forslag #2: internal/external lungs

Forslag #3: dialogue of melting hands

Pause (kaffe/the/snacks)

Forslag #4: sculpture of water and bones

Pause (frokost)

Forslag #5: a mirror of sensoriality (the condition of being sensorial)

Forslag #6: collective skin/collective body

Ceremonien er en del af kunstakademiet bachelorudstilling 2018

111.bachelorudstilling.dk

 

Oplæsningsarrangement i Astrid Noacks Atelier

Vi ved ikke hvad vi siger, før vi har sagt det

 

En oplæsningsopførsel af udstillingskataloget for kunstakademiets bachelorudstilling

Onsdag d. 23. maj kl. 18-22

Rammen for BFA-udstilling 2018 er en fælles publikation. En mappe bestående af løsark; et kort, tekster af de studerende, værker i papirformat, bidrag fra folk som de finder inspirerende og relevante.

Løsarkene har intet hierarki. De kan byttes om, falde ud af mappen, finde nye rækkefølger, nye ordener og slægtsskaber blandt hinanden. Ligesom udstillingen, der er spredt ud over forskellige lokationer i København, kan opleves i skiftende ruter og rækkefølger. Den kan opleves i fragmenter. Der er intet start og slutpunkt, intet forkromet overblik.

Organiseringen af udstillingen har været organisk og drevet af initiativ. Én kaster en ide ud, finder et sted at realiserer den. En anden går med på ideen, finder et tilstødende lokale. Vi er kunstnere i samtale, men vi er ikke én stemme. Vi siger noget hver og én, men vi siger uomgængeligt også noget samlet, men; vi ved ikke hvad vi siger, før vi har sagt det.

Denne aften vil vi åbne kataloget op sammen. Forfatterne/afsenderne af teksterne i kataloget  inviteres til at læse deres tekster højt. Men måske vil vi læse hinandens tekster, stedfortrædere eller venner vil tage over. Rækkefølgen er der ingen der kender. Vi må åbne mappen og se hvad der sker.

Der vil være mad og noget at drikke til billige penge.

Arrangementet er en del af kunstakademiets bachelorudstilling 2018

111.bachelorudstilling.dk

 

Maja Liisberg Poulsen og Ida Schrader - ANA FORUM - Ceremoni for Lygia Clark 19. maj og oplæsningsarrangement 23. maj
ANA Forum

Læsninger i ANA #10Andreas Vermehren Holm og Johanne Lykke Holm

13.05.18

Søndag 13/5, kl. 18:00 til 20:00

Til Læsninger i ANA #10 inviterer vi til en oplæsningsaften med to yngre forfattere m.m.

Andreas Vermehren Holm er forfatter, oversætter og vandrer, desuden driver han Forlaget Virkelig. Denne aften vil han læse fra “Skabningernes lovsang”, der udkommer til efteråret på forlaget H//O//F, samt fra en pågående oversættelse af den amerikanske digter Jen Bervins “Silkedigte”. Johanne Lykke Holm er forfatter, oversætter og underviser på Hekseskolen. Til Læsninger i ANA #10 vil hun læse fra sin roman “Natten som föregick denna dag”.

 

 

 

 

 

Arrangementet er støttet af

 

 

 

 

 

Lyrikprogrammet i Astrid Noacks Atelier vil i sæsonen 2017/2018 udforske udvekslinger imellem litteratur og billedkunst. Læsninger i ANA kurateres af billedkunstner Rasmus Brink Pedersen.

Andreas Vermehren Holm og Johanne Lykke Holm - Læsninger i ANA #10
ANA Forum

Læsninger i ANA #9Marie Eline Hansen

15.04.18

Søndag 15/4 – kl. 19:00 til 21:00

Til Læsninger i ANA #9 er vi så heldige at kunne præsentere Marie Eline Hansen, der bliver den første skrivende musiker i programmet. Marie Eline hansen er en ener på den danske sangskriverscene. Hun har spillet med grupperne Traening, Bleeder Group og Mit Nye Band o.m.a. Hendes sange var indtil 2016 kun kendt af de få, der fulgte hende på soundcloud. Sange blev lagt op og forsvandt hurtigt igen. I 2016 udkom albummet “Urolige Venner” og året efter udkom “Agnostiske Salmer”. Der er altid mange projekter i gang. Et af de senere er et samarbejde med digteren Marianne Larsen. Marie vil læse op af egne tekster og spille nogle af sine sange.

 

Arrangementet er støttet af

 

 

Lyrikprogrammet i Astrid Noacks Atelier vil i sæsonen 2017/2018 udforske udvekslinger imellem litteratur og billedkunst. Læsninger i ANA kurateres af billedkunstner Rasmus Brink Pedersen.

Marie Eline Hansen - Læsninger i ANA #9
ANA Forum

Læsninger i ANA #8Bypolitisk Organisering

18.03.18

Søndag 18/3 – kl. 17:00 til 19:00

 

Til Læsninger i ANA#8 får vi besøg af Bypolitisk Organisering. Det bliver et yderst aktuelt blik på byen, hvor udviklingen lige omkring Astrid Noacks Atelier kan tjene til et fysisk eksempel. Nogle af forfatterne til den kommende udgivelse “Bidrag til en nær bykritik” læser fra deres tekster og Bypolitisk Organisering vil præsentere gruppens arbejde og bogen, der er lige på trapperne.

Aftnens læsere er: Linda Lapina, Beate Terletskaja, Eskil Halberg, Søren Mau og Johanne Østervang

 

Tegning af Asbjørn Skov

 

Herunder følger et smugkig på forordet fra "Bidrag til en nær bykritik" af Bypolitisk Organisering.

Bypolitik handler ikke kun om at have et sted at bo. Det handler også om at kunne have indflydelse på, hvor og hvordan og med hvem man bor. Det handler om, hvordan der tales om det sted, man bor og om ens naboer. Om byen udformes for at man skal føle sig sikker, eller om ens usikre livsvilkår bliver mistænkeliggjort og bagatelliseret. Bypolitik handler også om, hvem der kan bevæge sig uhindret gennem byen, og hvem der bliver stoppet, visiteret og rørt ved. Og byen er drevet af penge – dem med mange penge eller dem med potentialet til at skabe profit har magt til at give og tage plads, imens dem, der ikke har, bliver skubbet ud eller gemt væk. Denne urimelige byudvikling, som skaber en usolidarisk by med ulige betingelser for liv, kalder vi samlet for en kapitalistisk byudvikling.

Vi har lavet en bypolitisk basisgruppe for at blive mere bevidste om, hvordan vi selv er sølet ind i hele den her by-bolig-elendighed, og for at blive bevidste om, hvordan vores hverdag, vores bevægelser og vores positioner bidrager til den usolidariske byudvikling. Basisgruppen blev en måde at politisere den måde, vi forholder os til byen på. Det kom blandt andet til at handle rigtig meget om at finde en måde at tale om byen på, der hverken er professionel eller distanceret. Det er også derfor, vi har valgt nærhed som tema for denne udgivelse.

Vi har forsøgt at samle bidrag, der viser, at man kan tale om byudvikling på mange forskellige måder. Bidragsyderne taler fra en erfaringsmæssig eller følelsesmæssig nærhed. De mener noget om det, de taler om. Det betyder, at uovervejede hverdagsforståelser eller abstrakte begreber nogle gange går i stykker, fordi man kommer helt tæt på, og det kan afsløre ting, der kan være usynlige fra et større perspektiv.

Der er også mange emner, der er vigtige at tale politisk om i forbindelse med byen, der ikke er skrevet om i den her udgivelse. Det er på en måde det lidt skod ved vores nærhed, at den også har begrænsninger – for der er mange ting, som den slet ikke har berøring med, der er helt vildt vigtige.

Vi håber, at udgivelsen kan bidrage til at udvikle et fælles, politisk sprog, der både er drevet af usikkerhed og vrede og dermed til en mere nær, mindre ensom og mere håndgribelig kritik af den kapitalistiske byudvikling.

Kys og kram
Bypolitisk Organisering

 

 

 

 

Lyrikprogrammet i Astrid Noacks Atelier vil i sæsonen 2017/2018 udforske udvekslinger imellem litteratur og billedkunst. Læsninger i ANA kurateres af billedkunstner Rasmus Brink Pedersen

 

 

Støttet af

Bypolitisk Organisering - Læsninger i ANA #8
ANA Forum

Læsninger i ANA #7Maja Liisberg Poulsen & Maria Nørholm

04.02.18

Kl. 15:00 – 20:00

Den syvende udgave af Læsninger i ANA udvider formatet både i forholdet mellem publikum og oplæser og den tidslige udstrækning.  Maja Liisberg Poulsen & Maria Nørholm inviterer til en fem timer lang kollektiv oplæsning af deres fælles tekstarbejde.

Hvis der er noget, jeg gerne vil huske, kan jeg skrive det ned;
jeg kan ikke huske om det er sandheden jeg skriver.

poster

Det er to års korrespondance der skal læses og forfatterne har stillet følgende rammer op:

På hver af de fire stole ligger et udprint af teksten. Hvert udprint har en farvemarkering. Markeringerne er et forslag til en oplæsning, som du kan vælge at følge. Du har hele teksten i dit print og kan derfor følge med og se hvad de andre læser. Når I når til de passager der er markeret i din tekst, kan du læse dem højt. Hvis alle følger disse anvisninger, vil teksten læses kronologisk op af fire stemmer. Det er helt fint blot at følge anvisningerne, men du er meget velkommen til at udforske og udfordre denne orkestrering; du kan interagere med og aktivere teksten, som du vil.

Du kan til hver en tid springe frem og tilbage i teksten, læse højt af passager der ikke er markeret i din tekst, gentage den samme linje etc.. Føl rummet og hinanden.Når du ikke har lyst til at læse videre, bedes du lægge teksten på stolen igen, slået op der hvor du er nået til, så en anden kan indtage pladsen.Læsningen fortsætter så længe der er én der læser, dvs. at det ikke er nødvendigt at alle stemmer er besat for at gennemføre en læsning, ligesom at der ikke er nogen grænse for, hvor mange der kan tage del i tekstfortolkningen samtidig. Du kan træde ind og ud af læsningen, som du vil. Du må meget gerne læse op mere end én gang.

 

 

 

Lyrikprogrammet i Astrid Noacks Atelier vil i sæsonen 2017/2018 udforske udvekslinger imellem litteratur og billedkunst. Læsninger i ANA kurateres af billedkunstner Rasmus Brink Pedersen.

Maja Liisberg Poulsen & Maria Nørholm - Læsninger i ANA #7
ANA Forum

Læsninger i ANA #6Marianne Larsen og Nanna Storr-Hansen

21.01.18

Kl. 19.00 - 21.00

Vi er stolte over at kunne præsentere Marianne Larsen og Nanna Storr-Hansen til Læsninger i ANA #6. Wikipedia opregner Marianne Larsens bagkatalog til at omfatte ikke færre end 101 værker om og af forfatteren. Andetsteds opregnes det lidt mere beskedent til over fyrre digtsamlinger, en omfangsrig bibliografi i alle fald, der senest er blevet udvidet med Og tiden i vild tilstand mod min hud, Gyldendal, 2016. Nanna Storr-Hansen debuterede 8. marts 2017 med den roste digtsamling Spektakel, Arena, 2017. Lilian Munk Rösing gav Spektakel disse ord med på vejen i sin anmeldelse: “[Et] univers med egne originale billeddannelser og en musikalitet, der både lader sig høre i stemmen og aflæse i det grafiske skriftbillede. Det er stærk og begavet poesi.”
Vi glæder os.

læsninger6

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond

Kunstfonden_LOGO_white_tr_bg

 

 

 

 

 

 

 

 

Lyrikprogrammet i Astrid Noacks Atelier vil i sæsonen 2017/2018 udforske udvekslinger imellem litteratur og billedkunst. Læsninger i ANA kurateres af billedkunstner Rasmus Brink Pedersen.

Marianne Larsen og Nanna Storr-Hansen - Læsninger i ANA #6
ANA Forum

Læsninger i ANA #5Joen Vedel

10.12.17

Læsninger i ANA#5 er denne gang med billedkunstneren Joen Vedel, der også er aktuel med udstillingen, Hvornår er vi nu?, der kører i Astrid Noack frem til d.16 December. Hvor han i sin udstilling live-redigerer en ny film hver Lørdag med udgangspunkt i sit eget video-arkiv, vil han denne Søndag improvisere ud fra sine noter og læse højt fra dagbøger og tekster der har fulgt ham gennem processen med udstillingen. Det vil være en oplæsning med uddrag fra bl.a. Clarice Lispector, Den Usynlige Komité, Furio Jessi, Marguerite Duras, Walter Benjamin, Sean Bonney og Julia Kristeva; en oplæsning der bevæger sig mellem det famlende og det spekulative, det oprørske og det sanselige, teorien og erfaringen.

Søndag 10/12, kl. 18:00-20:00

 

Skærmbillede 2017-12-01 kl. 11.47.11

 

Joen Vedel er billedkunstner uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og Whitney Independent Study Program. Han har i flere år været optaget af repræsentationen af igangværende kriser og mulighederne for at indfange de transformationer, vi lever under. Hans arbejde inkluderer tekst, video, performance og foregår ofte processuelt og parallelt til den samtid, han undersøger. Hans debutbog, Sammenbrudstykker – dagbog fra Athen, udkom på forlaget Nebula i 2013.

 

 

 

 

 

Lyrikprogrammet i Astrid Noacks Atelier vil i sæsonen 2017/2018 udforske udvekslinger imellem litteratur og billedkunst. Læsninger i ANA kurateres af billedkunstner Rasmus Brink Pedersen.

 

 

Joen Vedel - Læsninger i ANA #5
ANA Forum

Læsninger i ANA #4Mads Ananda Lodahl og Asta Olivia Nordenhof

22.10.17

Vi er stolte over at kunne præsentere Mads Ananda Lodahl og Asta Olivia Nordenhof som oplæsere ved Læsninger i ANA #4. Begge forfattere har et bredt virke, der udover den klassiske bogudgivelse finder sted i avisernes spalter, på blogs, i zines og sociale medier og som foredrag og undervisning. Fælles for de to er også et politisk engagement med fokus på krop, køn, psyke og seksualitet. Der vil blive læst fra udgivet så vel som nyt materiale. Mads Ananda Lodahl vil desuden fortælle om zines og udstiller til anledningen fotografier fra digtsamlingen "Deler blod med myg".

Søndag den 22/10 kl 18-20

 

Billede0756

Foto af Rasmus Brink Pedersen

 

 

 

Arrangementet er støttet af

Kunstfonden_LOGO_small_JPG

 

 

 

 

Lyrikprogrammet i Astrid Noacks Atelier vil i sæsonen 2017/2018 udforske udvekslinger imellem litteratur og billedkunst. Læsninger i ANA kurateres af billedkunstner Rasmus Brink Pedersen.

Mads Ananda Lodahl og Asta Olivia Nordenhof - Læsninger i ANA #4
ANA Forum

Mothernizing ANA: Who Cares for the Future?Lise Haller Baggesen & Deirdre M. Donoghue

06.10.17 - 15.10.17

ANA præsenterer Mothernizing ANA: Who Cares for the Future?  - udstilling, seminar, performances, internationalt symposium og workshop for børn - skabt af billedkunstnerne Lise Haller Baggesen (Chicago) og Deirdre M. Donoghue ((M/Other Voices -Rotterdam) i et samarbejde med Det Kgl. Danske Kunstakademi og Astrid Noacks Atelier.

Mothernizing ANA: Who Cares for the Future? kredser om gæstfrihed, feministiske utopier, alternative økonomiske og æstetiske modeller samt omsorg og kreativitet i den antropocene tidsalder.

Lise Haller Baggesen er dansk billedkunstner bosat i Chicago og
Deirdre M. Donoghue ph.d. og billedkunstner bosat i Rotterdam. Sammen står de bag Mothernising ANA - who cares for the future som udspringer af begges mangeårige interesse for og arbejde med 'moderskabets æstetik'.  

 

Mothernism af Lise Haller Baggesen

er en nomadisk totalinstallation der indtager hele rummet Astrid Noacks Atelier i Rådmandsgade 34 og fungerer som 'moderskib' for en række offentlige arrangementer om børnemagt og 'carework'. Værker har referencer til sci-fi, disco og feministisk teori og er visuelt inspireret af Hilma af Klimts esoteriske abstraktioner, Kenneth Nolands color-field maleri, og af Poul Gernes og Verner Pantons demokratiske og radikale indretningsarkitektur.

Åbningstider:

Lørdag d. 7. oktober kl. 14 til 17

Søndag d. 8. oktober kl. 14 til 17

Torsdag d. 12. oktober fra 15 til 18

Fernisering:

Fredag d. 6. oktober kl. 17 - 19

Børnemagt Nu!! af Lise Haller Baggesen og Rikke Haller Baggesen

er en workshop for børn om børnemagt i dag og i 70'erne. Med protest-knap-workshop, hvor vi laver knapper af stof.

Børnerock gruppen Black Fog optræder med “Voxen” og Grev Lyhne fra børnerockgruppen Parkering Forbudt optræder med et gammelt hit.

Workshoppen foregår lørdag d. 7. oktober fra 13 - 15

og foregår i ANA Børneatelier i Mimersparken.

Alle børn er velkomne.

 

The Mothernists II
Who Cares for the 21 st Century? er et internationalt symposium om 'carework' der afholdes på Det Kgl. Danske Kunstakademi fredag d. 13. oktober fra kl. 10 - 19. Symposiet er gratis og åbent for alle.

Afholdes på Det Kgl. Danske Kunstakademi i Hirschsprung Auditorium. Kongens Nytorv 1.

Program her.

 

Performance night
Lørdag d. 14. oktober kl. 19 - 21 i Astrid Noacks Atelier, Rådmandsgade 34

En række danske og internationale kunstnere præsenterer værker der relaterer sig til fænomenet 'carework'. 

19.00 - 19.20
Lena Śimic & Emily Underwood-Lee
MANIFESTO FOR MATERNAL PERFORMANCE (ART) 2016!
(outside)

19.30 – 20.30
Courtney Kessel & Chloé Clevenger
"A Blessing, Wish or Spell for the Next Generation"
(outside)

19.30 – 19.50
Nanna Lysholt Hansen
"Dear Daughter/Anatomy of the Chthulucene”
(inside)

19.00 – 19.30 & 20:00 - 20:30
Danielle Wyckoff
"Please Tell Me a Story About Love"
(outside)

20.30 - 21.00
Syvende & Sidst
“Glue”
(inside)

Doors close at 9 PM.

 

Guidet tur til 'Big Mama' 

Søndag d. 15. oktober kl. 9.30 - 14.30

Halvdagstur til 'Big Mama' i Hareskov nord for København. Stenen symboliserer fertilitet, fødsel, genfødsel. Turens arrangeres af Deirdre M. Donoghue og Ada Corsi (lokal shaman og healer).

For mere info og reservation kontakt: Deirdre M. Donoghue, deirdre@mothervoices.org

Mothernism.avatar Mothernism.avatar

logo

 

 

 

CBK logo RGB

BKS_Segl_Sort_hires

 

Mothernising ANA: Who Cares for the Future?  er støttet af:

Kunstfonden_LOGO_small_JPG

Lise Haller Baggesen & Deirdre M. Donoghue - Mothernizing ANA: Who Cares for the Future?
ANA Forum

Læsninger i ANA #3Tinne Zenner og Eva la Cour

24.09.17

Til læsninger i ANA #3 vil billedkunstnerne Eva la Cour og Tinne Zenner ved hjælp af parallelle billedspor iscenesætte en læsning af- og samtale om deres forberedelser af en nært forestående researchrejse til Grønland.

Der tages afsæt i et rids af den konkrete rejse med fokus på de to kunstneriske praksisser, der mødes og skilles om temaer som: materialitet og billeddannelse, filmediet og dokumentarisme, lokalitet og ekspertise, perception og narrativ.

24. september kl. 19-21

 

tinne_eva

Fotos af Tinne Zenner og Eva la Cour

 

 

 

 

 

 

 

Lyrikprogrammet i Astrid Noacks Atelier vil i sæsonen 2017/2018 udforske udvekslinger imellem litteratur og billedkunst. Læsninger i ANA kurateres af billedkunstner Rasmus Brink Pedersen.

Tinne Zenner og Eva la Cour - Læsninger i ANA #3
ANA Forum

Læsninger i ANA #2Maja Lee Langvad, Liv Nimand Duvå og Peter-Clement Woetmann

06.08.17

Til Læsninger i ANA #2 vil Liv Nimand Duvå, Maja Lee Langvad og Peter-Clement Woetmann læse op. Der er tale om tre meget forskellige forfattere, der dog har det til fælles at de arbejder med litteratur i et udvidet felt. Således har alle tre berøring med andre felter; det aktivistiske, det billedkunstneriske, det redaktionelle blandt andre. Liv Nimand Duvå debuterede i år med romanen Vi er vel helte, Kronstork, 2017. Maja Lee Langvad har senest udgivet Dage med galopperende hjertebanken, Gyldendal, 2017. Peter-Clement Woetmanns seneste udgivelse er digtsamlingen Bag bakkerne, kysten, Kronstork, 2017.

Søndag d. 6. august kl 18-20

 

Arrangementet er støttet af

Kunstfonden_LOGO_small_JPG

 

 

Lyrikprogrammet i Astrid Noacks Atelier vil i sæsonen 2017/2018 udforske udvekslinger imellem litteratur og billedkunst. Læsninger i ANA kurateres af billedkunstner Rasmus Brink Pedersen.

Maja Lee Langvad, Liv Nimand Duvå og Peter-Clement Woetmann - Læsninger i ANA #2
ANA Forum

Læsninger i ANA #1FORM OG ERFARING

16.07.17

FOE 2017 2-01 noget over Heden

søndag d. 16. juli, kl. 19-21

Lyrikprogrammet i Astrid Noacks Atelier vil i sæsonen 2017/2018 udforske udvekslinger imellem litteratur og billedkunst. Læsninger i ANA kurateres af billedkunstner Rasmus Brink Pedersen. Til Læsninger i ANA #1 vil en række bidragsydere tage udgangspunkt i publikationen FOE 2017 1-01 lidt mere om Heden. Der bliver både tale om bearbejdninger af, reflektioner ift. og versionering over et trykt materiale, som på denne vis omsættes til en række præsentationer i ANA.

FORM OG ERFARING (FOE) er en udgivelsesserie for visualisering, skriven og stedsorienteret praksis, som henover sommeren 2017 lancerer sin første udgivelse: FOE 2017 1-01 lidt mere om Heden. FOE ønsker ved sit foretagende at facilitere tværfaglige og -æstetiske undersøgelser af det omgivende og dets indre omstændigheder. Foretagenet bedriver en praksis omkring (videre-)formidling, hvori det søger at inddrage sine egne produktionsmæssige omstændigheder.

FOE 2017 1-01 lidt mere om Heden tager udgangspunkt i landskabsformen hede, som et faktisk sted og benytter samtidig billedet på Heden begrebsligt, i en allegorisk refleksion over de strukturer, som bevæger sig igennem selvsamme allegoriske – eller mytiske – tilstande. Og som rekursivt, via sin möbiske struktur, benævner dét, og derved er med til at danne både dette eller hint ‘sted’, samt ‘sig selv’. Det være sig størrelser som heden, samfundet, den opdagelsesrejsende, turisten, forfatteren, læseren, kulturproducenten eller publikum.

FOE tager udgangspunkt i erfaringer af en samtid der er betinget af konkrete og abstrakte størrelser, som igen afkræver formmæssigt konkret og abstrakt modspil via kunstens autonome erkendelsesfelt.

Se i øvrigt: www.antipyrine.dk/product/form-og-erfaring-1-lidt-mere-om-heden

Ved FOE 2017 2-01 noget over Heden vil bidragsydere til FOE 2017 1-01 lidt mere om Heden – metodisk eller tematisk – udfolde deres arbejde i forhold til den konkrete situation. Moa Alskog bidrager med objekter fra sin samling og læser op derfra, Jonas Georg Christensen bidrager med en oplæsning til et stykke video, Kenneth Olwig med et multimedie-foredrag, og Mathias Sæderup leverer en oplæsning med effekter.

 

 

FORM OG ERFARING - Læsninger i ANA #1
ANA Forum

Shepard SymphonyAndreas Hald Oxenvad, Rasmus Bauner og Thomas Arnils

30.04.17

ANA er stolte af at kunne præsentere Shepard Symphony - en lydperformance om Rådmangsgade 34 skabt af Andreas Hald Oxenvad, Rasmus Bauner og Thomas Arnils. I anledning af 48-Timer Festivalen 2017 inviterer vi til en auditiv oplevelse af det legendariske og skæbnesvangre baggårdsunivers, som ANA deler med sine naboer, heriblandt de tre lydkunstnere. Det tremands kollektiv har boet og arbejdet på matriklen gennem mere end 20 år og kender hver en afkrog bedre end deres egne bukselommer. Lydperformancen er en ny-komponeret hyldest til stedets turbulente fortid og vekslende fremtidsudsigter.

Titlen Shepard Symphony refererer til værkets gennemgående brug af den såkaldte 'shepard tone', kendetegnet ved at være evigt stigende eller faldende.

Værket kan opleves i gården fra kl. 16. Der vil være live performance fra 17 - 18.

Vi sælger øl og vand.

Andreas Hald Oxenvad, Rasmus Bauner og Thomas Arnils - Shepard Symphony
ANA Forum

Rob Lucas, Iain Boal & Benjamin Noys3 seminarer: Broken Ground

26.05.16 - 09.06.16

I slutningen af maj og starten af juni vil Astrid Noacks Atelier tre gange lægge lokale til seminarrækken 'Broken ground'.

Idéen bag 'Broken gorund' er at undersøge, om grundlaget for kritik er blevet smadret, og hvilke muligheder eller udfordringer en sådan destruktion har for kunstnerisk og kritisk forskning. James Day og Mikkel Bolt fra Københavns Universitet har inviteret Rob Lucas, Iain Boal og Benjamin Noys til at bidrage til denne diskussion med en række forlæsninger, som finder sted i Astrid Noacks Atelier.

26. maj kl 18

I 'Critique of the Revolutionary imaginary’ vil Rob Lucas undersøge, hvordan den revolutionære forestillings nødvendige abstraktioner fungerer som réel og epistemisk forhindring, når det vedrører historisk erfaring. I foredraget videreudvikler Lucas idéer udviklet i Endnotes.

 

Rob Lucas er en del af tidsskriftet Endnotes, men inddrager sin egen interesse i dette oplæg. Han har desuden udgivet artikler i New Left Review primært om internettet, men også om den japanske filosof Kōjin Karatani.

 

2. juni kl18
Iain Boal genoptager temaer fra hans Resisiting the Virtual Life: The Culture and Politics of Information, tyve år efter bogens første udgivelse. Hans foredrag 'Unhappy Medium: Language, Critique, Screenworld’ reflekterer over det urolige forhold mellem skrivning, opbygning af sociale rum, og nye kommunikationsteknikker.

 

Iain Boal er socialhistoriker. Han var en af forfatterne bag Retorts antikrigsbog Afflicted Powers, og medforfatter til West of Eden, der handler om kollektiver og utopier i Californien i løbet af tresserne og halvfjerserne. I hans oplæg genoptager han emner fra bogen Resisting the Virtual Life, udgivet for tyve år siden.

 

9. juni kl 18
I det tredje foredrag taler Benjamin Noys om 'Broken Language & Violent Abstractions: Commodity, Body, Factory’. Han vil genlæse bl.a. Marx og Freud i et forsøg på at udvikle et sprog, der svarer til oplevelsen af en fabrik.

 

Benjamin Noys er Professor of Critical Theory i The University of Cichester og har en lang række udgivelser bag sig, der bl.a. omhandler de seneste udviklinger indenfor kritisk teori og kapitalkritik. I Persistence of the Negative bidrog Noys til en kritik af den såkaldte kontinental filosofis affirmative fremgangsmåde, og sidenhen har han udgivet Malign Velocities, en af de førende kritiske behandlinger af den accelerationistiske strømning.

3 seminarer: Broken Ground - Rob Lucas, Iain Boal & Benjamin Noys
ANA Forum

DEIRDRE M. DONOGHUE(m)other voices: the maternal as an attitude, maternal thinking and the production of time and knowledge

15.03.14 - 16.03.14

ASTRID NOACKS ATELIER inviterer til ANA FORUM // OPEN RESEARCH I : SEMINAR&WORKSHOP2014#2: (m)other voices: the maternal as an attitude, maternal thinking and the production of time and knowledge med billedkunstner og teoretiker Deirdre M. Donoghue (FIN/IRL/NL).
WEEKENDEN DEN 15. - 16. MARTS 2014:
LØRDAG KL. 10 - 17. SØNDAG KL. NB! 12 - 17.

 

Begge dage med efterfølgende fællesfremstillet suppe kl. ca. 18.
Medbring din foretrukne grøntsag til suppen eller 10 kr.

 

STED:
 ASTRID NOACKS ATELIER I RÅDMANDSGADE 34, 2200 KØBENHAVN N.

 

DEIRDRE M. DONOGHUE vil introducere sit projekt (m)other voices: the maternal as an attitude, maternal thinking and the production of time and knowledge, der kredser om begreber som Hospitality, Maternal Interruptions, The Gift, Maternal Body, Violence, Economy og Time med inspiration hentet i tekster af Hannah Arendt, Sarah Ruddick, Lisa Guenther, Nancy Folbre, Jacques Derrida, Lisa Baraitser etc. – Og herfra udspringer vores debat og workshops.

 

ANA FORUM // OPEN RESEARCH I : SEMINAR&WORKSHOP2014#2: følger op på #1, som fandt i d. 22.-23. februar med den feministiske teoretiker Silvia Federici. Her påbegyndte vi indsamlingen af materialer til en dokumentationsudstilling, som vil finde måder gennem visualiseringer at bearbejde og belyse de berørte tematikker og samtidig fungere som dokumentation.

 

ANA FORUM // OPEN RESEARCH I : SEMINAR&WORKSHOP2014#2’s tematisering af Moderskab udspringer af den tyrkiske kunstnergruppe Oda Projesis besøg i Astrid Noacks Ateliers artist-in-residence program ANA AIR i sommeren 2013 sammen med deres tre børn. De inviterede i den forbindelse Deirdre M. Donoghue til København [www.astrid-noack.dk/residency/oda-projesi]. Oda Projesi og Donoghue har, som en række andre kunstnere, gjort Moderskab til emne for kunstnerisk bearbejdning. De mener, at Moderskab har brug for at blive udfordret for, at vi kan skabe nye fortolknings- og handlingsmuligheder.

 

ANA FORUM // OPEN RESEARCH I : SEMINAR&WORKSHOP2014#2 ligger i tilknytning til Læsegruppen OPEN RESEARCH : MOTHERHOOD, som startede i januar. Deirdre M. Donoghue har sammensat tekstmaterialet og har selv en lignende læsegruppe på Witte de With Center for Contemporary Art i Rotterdam. Det er ingen forudsætning for deltagelse i seminaret, at man er med i Læsegruppen.
SPRED ORDET!
Tilmelding er ikke nødvendig. Arrangementet foregår på engelsk.
For kontakt: Katrine Skovgaard på 22759914 eller katrine@astrid-noack.dk

.
For seneste nye: www.astrid-noack.dk.

ANA FORUM // OPEN RESEARCH I : SEMINAR&WORKSHOP2014#2 realiseres med støtte fra Statens Kunstfond og Københavns Kommunes Billedkunstudvalg.

 







(m)other voices: the maternal as an attitude, maternal thinking and the production of time and knowledge - DEIRDRE M. DONOGHUE
ANA Forum

SILVIA FEDERICIPast and Present – Capitalism and The Fear of the Power of Women

22.02.14 - 23.02.14

ANA FORUM // OPEN RESEARCH I : SEMINAR&WORKSHOP2014#1:
SILVIA FEDERICI (IT/US)
Past and Present - Capitalism and The Fear of the Power of Women
+

PERFORMANCE VED SYVENDE OG SIDST (DK)

VISNINGER FRA VIDEOARKIVET LET US SPEAK NOW! (DK)
TID
Lørdag d. 22. februar 2014 kl. 10 - 17.30
Søndag d. 23. februar 2014 kl. 12 - 17.30

Syvende og Sidst performance søndag kl. 16

Begge dage med efterfølgende fællesfremstillet suppe kl. ca. 19
Medbring din foretrukne grøntsag til suppen eller 10 kr.

STED
YNKB, Baldersgade 70, st.tv, 2200 København N.

Astrid Noacks Atelier ANA FORUM[*] har inviteret den feministiske teoretiker Silvia Federici til dette to-dages seminar og workshop arrangement. Fokus vil ligge på Federicis arbejder vedrørende care, social reproduction og wages for housewives, som i hendes forfatterskab er behandlet i bøgerne Revolution at Point Zero: Housework, Reproduction, and Feminist Struggle (2012) og Caliban and the Witch: Women, the Body, and Primitive Accumulation (2004).

Seminar og workshop ligger i forlængelse af de tematikker, som den tyrkiske kunstnergruppe Oda Projesi tog med sig ind i Astrid Noacks Atelier, da de var artists-in-residence i sommeren 2013. Oda Projesis samarbejdede med billedkunstner og teoretiker Deirdre M. Donoghue, og hendes projekt og tekstsamlingen (m)other voices: the maternal as an attitude, maternal thinking and the production of time and knowledge blev grundlaget for ANA FORUMs arbejde i Læsegruppen OPEN RESEARCH : MOTHERHOOD.

En dokumentationsudstilling vil tage form af materialer, som vi samler og udvikler under vejs i weekenden. Den vil belyse de berørte tematikker og fungere som en dokumentation. Udstillingen videreudvikles i forbindelse med ANA FORUM // OPEN RESEARCH I : SEMINAR&WORKSHOP2014#2 i marts, som kort er beskrevet nedenfor. I dokumentationsudstillingen vil også indgå værker af Syvende og Sidst og videoarkivet LET US SPEAK NOW!

Syvende og Sidst består af Hannah Anbert, Mia Isabel Edelgart, Tine Tvergaard, Maria La Cour Brix Jørgensen, Anna Wærum Hansen, Mette Moltke Wozniak, Birgitte Lundtoft og Deirdre Johanna Humphreys, men optræder denne gang ikke i sin fulde styrke.

Der er ingen tilmelding til ANA FORUM // OPEN RESEARCH I : SEMINAR&WORKSHOP2014#1, men kom i god tid, da pladsen er begrænset.

Arrangementet foregår på engelsk.

For kontakt: Katrine Skovgaard på 22759914 eller katrine@astrid-noack.dk

Arrangementet realiseres med støtte fra Statens Kunstfond og Københavns Kommunes Billedkunstudvalg.

 
ANA FORUM // OPEN RESEARCH I : SEMINAR&WORKSHOP2014#2:

finder sted i weekenden d. 15. -16. marts 2014.
De inviterede er billedkunstner og teoretiker Deirdre M. Donoghue (FIN/IRL/NL), billedkunstnerne Bonnie Fortune (US/DK) og Lise Skou (DK) med den performative lecture Adam Smith's Mother og Videoarkivet Let us speak now! (DK).
Mere information følger.






















Past and Present – Capitalism and The Fear of the Power of Women - SILVIA FEDERICI
ANA Forum

LÆSEGRUPPEN OPEN RESEARCH : MOTHERHOOD

08.01.14 - 16.04.14

I regi af ANA FORUM er det os en glæde at kunne invitere til Læsegruppen OPEN RESEARCH : MOTHERHOOD, som vil finde sted hver 2. onsdag over otte gange – med start den 8. januar 2014.

Læsematerialet er hentet fra tekstsamlingen (M)other Voices: The maternal as an attitude, maternal thinking and the production of time and knowledge, som er sammensat af billedkunstner og teoretiker Deirdre M. Donoghue (FIN/IRL/NL).

 

De to første gange vil emnet være Hospitality. Her vil vi diskutere Maternal Interruptions, The Gift og Maternal Body på baggrund af tekster af Mark Westmoreland, Lisa Baraitser og Lisa Guenther. De følgende gange vil vi arbejde med: Violence på baggrund af tekster af Hannah Arendt og Sarah Ruddick, Economi med tekster af Lisa Guenther og Nancy Folbre, og Time med tekster af Lisa Guenther, Jacques Derrida og Lisa Baraitser. I øvrigt vil vi læse uddrag af Silvia Federicis hovedværk Caliban and the Witch, samt artikler fra hendes hånd om care, social reproduction og wages for housewives fra bogen Revolution from Point Zero.
Første gang Læsegruppen mødes er onsdag d. 8. januar kl. 19-21 i YNKB, Baldersgade 70 st.tv. 2200 København N.

 

Der kræves ingen forudsætninger for at deltage i Læsegruppen – blot en tilmelding. Når du tilmelder dig hos katrine@astrid-noack.dk, vil du i god tid inden hver gang modtage de relevante tekster. Teksterne er på engelsk, men Læsegruppen afholdes på dansk.

 

Silvia Federici (IT/US) deltager selv i Læsegruppen i forbindelse med vores læsning af hendes tekster. Det sker ved et særarrangement i weekenden d. 22.-23. februar.

 

Baggrunden for OPEN RESEARCH : MOTHERHOOD er et møde Astrid Noack Atelier havde med den tyrkiske kunstnergruppe Oda Projesi og billedkunstneren Deirdre M. Donoghue i sommeren 2013. Oda Projesi gæstede Astrid Noacks Ateliers artist-in-residence program ANA AIR sammen med deres tre børn og inviterede i den forbindelse Deirdre til København.
Oda Projesi og Deirdre M. Donoghue har, som en række andre kunstnere, gjort Moderskab til emne for kunstnerisk bearbejdning. De mener, at Moderskab har brug for at blive udfordret for, at vi kan skabe nye fortolknings- og handlingsmuligheder.

I forbindelse residency’et i ANA arrangerede Oda Projesi sammen med Deirdre M. Donoghue en picnic til Hareskoven – nærmere bestemt til rillestenene, der findes rundt omkring i skoven og som associeres med fertilitet og kvindelig kraft. Picnicen var en lancering af projektet (M)other Voices: The maternal as an attitude, maternal thinking and the production of time and knowledge – læs mere på: www.astrid-noack.dk/residency/oda-projesi.
Siden har Deirdre M. Donoghue startet en (M)other Voices-læsegruppe i Rotterdam på Witte de With Center for Contemporary Art. Det er i nær udveksling med Deirdre, at ANA FORUM nu samler tråden op fra den særlige eftermiddag i Hareskoven og invitere alle til deltagelse i OPEN RESEARCH : MOTHERHOOD

 

ANA FORUM er et rum for samtale, som samler tematikker og diskussioner fra de øvrige spor i Astrid Noacks Ateliers regi. I ANA FORUM prioriteres refleksion og langsomhed. De øvrige spor er ANA AIR, ANA LOKAL og Astrid Noacks Børneatelier.

LÆSEGRUPPEN OPEN RESEARCH : MOTHERHOOD -
ANA Forum

Astrid NoackAstrid Noacks fødselsdag

30.01.13 - 12.01.25
Astrid Noacks fødselsdag - Astrid Noack

Kontakt

  • Astrid Noacks Atelier
  • Rådmandsgade 34
  • 2200 København N

  • Kunstnerisk leder & kurator
  • Kathrine Bolt Rasmussen
  • 22 30 80 91
  • kbr@astrid-noack.dk
  • Udstillingskoordinator
  • Mie Lund Hansen
  • 27 28 15 29
  • mlh@astrid-noack.dk
  • Bestyrelsesforperson & kunstnerisk leder
  • Kirsten Dufour
  • 20 61 31 73
  • saas.dufour.andersen@gmail.com
  • Bestyrelsesmedlem
  • Rikke Diemer
  • 40 38 94 29
  • rikke.diemer@gmail.com
  • Bestyrelsesmedlem
  • Finn Thybo Andersen
  • 60 81 02 18
  • finnthybo@gmail.com
  • Kasserer
  • Helle Westergaard
  • 42 46 09 54
  • helle.hik@gmail.com